Торт «Дунайські хвилі»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дивно смачний, насичений, але досить простий рецепт торта "дунайські хвилі" з фото. Його можна приготувати до чаювання, а красиво прикрашений він стане гідним будь-якого торжества.
Торт "дунайські хвилі" в домашніх умовах, мабуть, готують багато господинь, проте в більш спрощеному варіанті. При бажанні вишні можна замінити великою малиною або агрусом, наприклад, приготувавши абсолютно новий тортик.
- Вершкове масло - 500 грам
- Цукор - 250-300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Молоко - 450 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишні - 200 грам
- Какао - 20 грам
- Шоколад - 200 грам
1. Рецепт приготування торта "дунайські хвилі" починається досить банально - необхідно розтерти 200 грам масла з 150-180 грамами цукру. Додати дрібку солі і ваніліну.
2. По одному вводити яйця, збиваючи крем.
3. Готовий крем повинен бути повітряним.
4. Окремо просіяти борошно і розпушувач.
5. Поступово додати борошно в масляну суміш. Також ввести 3 столові ложки молока.
6. Ретельно вимішати, щоб вийшло густе тісто без грудочок.
7. Поділити тісто приблизно порівну. В одну частину додати 1-2 ложки какао.
8. У форму, змащену маслом або застелену пергаментом, викласти шоколадне тісто і розрівняти.
9. Зверху викласти другу частину тесту рівним шаром.
10. Вишні викласти на тісто, вдавлюючи трохи. Надіслати форму в розігріту духовку.
11. Хвилин через 40-45 торт "дунайські хвилі" в домашніх умовах буде готовий. Його потрібно акуратно вийняти з форми і як слід остудити.
12. Какао з'єднати з цукром і парою ложок молока.
13. Час, що залишився молоко довести до кипіння і поступово ввести в нього шоколадну масу.
14. Надіслати на вогонь і уварити, постійно помішуючи, до загустіння.
15. Додати вершкове масло і ретельно збити.
16. Готовий крем нанести на корж і розрівняти. Надіслати в холодильник, щоб він трохи подстіла. Приготувати шоколадну глазур, якої покрити верх. Торт "дунайські хвилі" в домашніх умовах готовий!