Рецепт Торт «дівочий» фото

Торт «дівочий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Смачний домашній торт, рецептура перевірена часом. Пишний бісквіт, просочений кремом з кислинкою, дуже хороший до чашечки чаю або кави. Готується торт дуже легко і завжди виходить відмінно.

Опис приготування:

Смачний і досить швидкий в приготуванні тортик. За цим рецептом напевно пекли його ще наші мами. Останнім часом цей рецепт незаслужено призабутий, а даремно. Торт виходить завжди! Коржі виходять соковитими, просоченими кремом з легкою кислинкою. Прикрасити торт можна по-різному, в залежності від значимості події, до якого ви спекли торт. Можна залити розтопленим шоколадом і прикрасити часточками фруктів, можна обсипати подрібненими волоськими горіхами. Розповідаю, як приготувати торт"Дівочий" . Переконайтеся, що це дійсно легко і просто.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки(1 склянка - в тісто, 0, 5 - для крему)
  • Згущене молоко - 200 грам (пол жерстяної банки)
  • Майонез - 200 грам (можна замінити на сметану)
  • Сода - 1 Чайна ложка (без верху)
  • Какао - 2 чайних ложки
  • Крем - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука (невеликий)
торт
Злегка збити яйця з цукром, додати майонез або сметану, згущене молоко. Все добре перемішати. Додати борошно, змішану з содою.
торт
Відокремити одну третину тесту, додати в нього какао. Я зазвичай печу з 2/3 тесту один високий корж, а потім в тісто додаю какао. Форму для випічки змастити маслом і злегка присипати борошном. Випікати коржі в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15.
торт
Лимон занурити в окріп на пару хвилин, потім нарізати на дольки, вийняти кісточки. М'якоть разом з шкіркою подрібнити блендером.
торт
Збити сметану з цукром, а потім додати в крем подрібнений лимон і перемішати.
торт
Зрізати тонко верхівку у коржів - вона нам знадобиться для того, щоб посипати боки торта. Промащуємо кремом спочатку білий корж.
торт
Потім викладаємо корж з какао, промазуємо і його кремом. Ну, і верх - залишився корж і крем. Подрібнюємо обрізки коржів і обсипаємо бічні сторони торта. Прикрашаємо торт свіжими ягодами або тертим шоколадом. Просочується торт за кілька годин.

Схожі рецепти