Торт «черепашка»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий у приготуванні і оригінальний в оформленні тортик, який напевно припаде до смаку як дорослим, так і діткам. Якщо шукаєте нескладний десерт, зверніть увагу на цей рецепт.
Існує кілька варіантів, як приготувати торт "черепашка", але всі вони сходяться в одному - це ніжні печеньки, перемазаний великою кількістю сметанним кремом. А ось що стосується оформлення, то тут ви можете проявляти фантазію. Тортик виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Рекомендую обов'язково спробувати його.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 1.5 склянки(+ за смаком в крем)
- Сода - 1 Чайна ложка (неповна )
- Крем - 700 грам
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 60 грам
- Шоколад - 60 грам (можна замінити какао і молоком з цукром)
1. У мисочку вбийте яйця і цукор. Міксером або віночком збийте до однорідності.
2. Соду просійте з борошном і всипте в яйця, продовжуючи збивати.
3. Деко змастіть маслом як слід. Тісто дуже рідке, тому викладайте ложкою на відстані один від одного.
4. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте печиво хвилин 5-6 до легкої рум'яності.
5. З кремом теж все досить просто: збийте сметану з цукром. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань.
6. А далі - справа за вашою фантазією. Викладайте печива і формуйте черепаху. Кожен шар ретельно промазуйте кремом.
7. Ось один з можливих варіантів черепашки.
8. Прикрасити можна шоколадною глазур'ю, наприклад. Для її приготування розтопіть шоколад (якщо його немає, то розчиніть в теплому молоці цукор, ложку какао і вершкове масло).
9. Полийте тортик глазур'ю.
10. І прикрасьте панцир залишками крему.
11. Щоб торт був по-справжньому смачним, він повинен добре просочитися. А після можна нарізати порційними шматочками і подавати до столу.