Рецепт Торт «Божа корівка» фото

Торт «Божа корівка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

А про яке торті ви мріяли в дитинстві? Я впевнена, що такий чудовий торт сподобається будь-якій дитині без винятку, адже він не тільки смачний, але і неймовірно красивий.

Опис приготування:

Якщо у вашої дитини наближається день народження, а ви хочете йому піднести справжній подарунок, та ще й приготовлений своїми руками, тоді я із задоволенням розповім вам, як зробити торт"Божа корівка" . Такий тортик стане справжньою окрасою вашого святкового столу і, безсумнівно, сподобається всім дітям, і навіть дорослі оцінять ваші кулінарні здібності гідно. Звичайно, вам доведеться витратити на приготування такого торта трохи більше часу і сил, ніж для звичайного, але повірте мені, радісні дитячі очі варті того. А якщо ви вже встигли ознайомитися з цим рецептом торта"Божа корівка" з фото, то вже, напевно, зрозуміли, що складного тут насправді нічого немає, і якщо трохи постаратися, то ви точно впораєтеся з приготуванням цього чудового тортика.

  • Борошно - 400 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - в вершках)
  • Цукор - 100 грам (тісто)
  • Крем - 100 грам
  • Сода - 0, 3 чайних ложки (тісто)
  • Молоко згущене - 400 грам (крем)
  • Насіння соняшнику очищені - 50 грам (крем)
  • Горіхи волоські - 150 грам (крем)
  • Maršmellou - 110 грам (мастика)
  • Цукрова пудра - 150-170 грам (мастика)
  • Вершкове масло - 1, 5 чайних ложки (мастика)
  • Горілка - 1-2 Ст. Ложок (мастика)
  • Барвники харчові - - За смаком (мастика)
торт
Для початку приготуємо тісто. Для цього нам необхідно змішати сметану з содою, в окремій мисці перемішуємо розм'якшене вершкове масло з цукром, додаємо сметану, перемішану з содою. В отриману суміш починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
торт
Тепер ми перекручуємо тісто через м'ясорубку і викладаємо його на Пекарській папір. Ставимо деко з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо його до золотисто-коричневого кольору, приблизно хвилин 10-15.
торт
Готові черв'ячки з тіста дістаємо, а коли вони охолонуть, розламуємо їх на маленькі шматочки.
торт
200 грам м'якого вершкового масла викладаємо в миску і гарненько збиваємо, додаємо до нього приблизно 3/4 банки згущеного молока, перемішуємо і ще раз збиваємо.
торт
Волоські горіхи і насіннячка підсушують в духовці, викладаємо в приготований крем, додаємо подрібнені коржі з тіста, перемішуємо все.
торт
Приготовану суміш перекладаємо в блюдо у формі сфери і гарненько утрамбовуємо, ставимо на пару годин в холодильник. Потім виймаємо його і відрізаємо приблизно 1/3 частина від півкола - це буде голова нашої сонечка. Більшу частину розрізаємо на рівні частини - це будуть крила. Які залишилися згущеним молоком обмащуємо поверхню торта, щоб вона була більш рівна, а потім знову ставимо його в холодильник.
торт
Для мастики ми з'єднуємо 2/3 маршмеллоу з чайною ложкою вершкового масла і відправляємо в мікрохвильовку на півхвилини.
торт
У горілці розчиняємо червоний барвник.
торт
Виливаємо барвник в миску з маршмеллоу, перемішуємо і починаємо поступово додавати цукрову пудру. Коли ложкою буде важко заважати, ми посипаємо стіл цукровою пудрою, викладаємо на нього масу і починаємо замішувати руками, поки у нас не вийде еластична маса схожа на пластилін.
торт
Знову посипаємо стіл цукровою пудрою і розгортаємо приготовлену мастику в тонку пластину, робимо рівний надріз.
торт
Виймаємо торт з холодильника і накриваємо ту частину, яка більше, мастикою.
торт
Гарненько розгладжуємо поверхню мастики, а зайві краю просто відрізаємо.
торт
Тепер акуратно натискаємо тупим боком ножа на місці складання крил.
торт
Коричневу мастику готуємо з залишився маршмеллоу так само як і червону. Потім розгортаємо її і накриваємо голову нашої боже корівки, зайве знову обрізаємо.
торт
Із залишків коричневої мастики робимо кружечки.
торт
Тепер змочуємо одну сторону кружечка водою і прикріплюємо на спину сонечка, те ж саме проробляємо з іншими. З маршмеллоу робимо білу мастику і приклеюємо її на місце очей, робимо зіниці. Так само не забуваємо зробити вусики, а при бажанні і губки. Вуа-ля, наша сонечко готова! Не так уже й складно.

Схожі рецепти