Домашні цукерки «Корівка»
(покроковий рецепт з фото)
Вершкові, з приємним ароматом… думаю, такі цукерки - свого роду привіт з дитинства. Я їх просто обожнювала! Тому тим більше була рада дізнатися простий рецепт домашніх цукерок "корівка", ділюся з вами!
Звичайно ж, такий рецепт приготування домашніх цукерок "корівка" допускає ваші доповнення, можете додати горішки, родзинки, наприклад. Я цього не робила, так як хотіла показати вам класичний рецепт домашніх цукерок "корівка", але ж вони були без начинок! До речі, хотіла ще вказати на час підготовки, я люблю, щоб цукерки були тверді і розсмоктувалися, але якщо будете уварювали менше, отримаєте ніжні вершкові "корівки" з кремовою начинкою.
- Молоко 6 % - 1 Склянка
- Цукор - 1.5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
1. У каструлі з товстим дном для початку доводимо молоко до кипіння, додаємо вершкове масло і цукор. Варимо на маленькому вогні, постійно помішуючи!
2. Коли суміш трохи загусне і потемніє, - додамо мед і лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, і продовжуємо варити, поки маса не стане дуже темною і густий, не менше півгодини.
3. Розливаємо по формах, і відправимо в морозилку або холодильник на якийсь час.
4. Як тільки цукерки затверділи, - так їх можна і подавати до чаю!