Торт «Барселона»
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний пісочний торт з ніжним кремом і джемом з темних кислих ягід (наприклад - з чорниці), на піщаних коржах. Якщо не ганятися за естетикою, то робиться дуже швидко і просто.
Для приготування тортика нам буде потрібно приготувати коржі з пісочного тіста, збити вершковий крем і підібрати темний кислий джем. Прикрашається торт крихтою, кремом і шоколадною стружкою.
- Борошно - 3 склянки (біла пшеничне вищого ґатунку)
- Олія - 300 грам (вершкове)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Вершки - 700 грам
- Варення - 300 грам (густе, можна джем на кислих ягодах)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 100 грам (темний, подрібнений до стану стружки)

1. Для приготування тіста збити яйце з невеликою кількістю цукру.

2. В отриману суміш додаємо приблизно 2/3 нашого масла, потім - борошно з содою. Тісто дуже щільне, заважати треба міксером зі спеціальною насадкою або по-старому, руками. Я відразу ділю тісто на чотири частини і ставлю в холодильник на годину.

3. Поки тісто остигає, зробимо крихту. Перетираем 100 грамів масла, пару ложок борошна і цукру.

4. Промерзле тісто розгортаємо в круглі коржі і випікаємо по 10 хвилин при температурі 180 градусів. Підрівнюємо кожен до ідеальної круглої форми з допомогою тарілки і ножа і ще гарячі змащуємо варенням.

5. Коржам треба дати охолонути і увібрати в себе варення. За цей час приготуємо крем, збивши вершки з цукром. Вершки можна взяти і готові.

6. Коржі, ввібрали варення і остиглі, промазуємо вершковим кремом, укладаємо один на одного.

7. Змащуємо боки кремом і обсипаємо приготовленої крихтою, змішаної з подрібненими обрізками коржів. Зверху можна посадити кремові "трояндочки", посипати тертим шоколадом.