Рецепт Торт «Барселона» фото

Торт «Барселона»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Це дуже смачний пісочний торт з ніжним кремом і джемом з темних кислих ягід (наприклад - з чорниці), на піщаних коржах. Якщо не ганятися за естетикою, то робиться дуже швидко і просто.

Для приготування тортика нам буде потрібно приготувати коржі з пісочного тіста, збити вершковий крем і підібрати темний кислий джем. Прикрашається торт крихтою, кремом і шоколадною стружкою.

  • Борошно - 3 склянки (біла пшеничне вищого ґатунку)
  • Олія - 300 грам (вершкове)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 100 грам
  • Вершки - 700 грам
  • Варення - 300 грам (густе, можна джем на кислих ягодах)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 100 грам (темний, подрібнений до стану стружки)
торт
1. Для приготування тіста збити яйце з невеликою кількістю цукру.
торт
2. В отриману суміш додаємо приблизно 2/3 нашого масла, потім - борошно з содою. Тісто дуже щільне, заважати треба міксером зі спеціальною насадкою або по-старому, руками. Я відразу ділю тісто на чотири частини і ставлю в холодильник на годину.
торт
3. Поки тісто остигає, зробимо крихту. Перетираем 100 грамів масла, пару ложок борошна і цукру.
торт
4. Промерзле тісто розгортаємо в круглі коржі і випікаємо по 10 хвилин при температурі 180 градусів. Підрівнюємо кожен до ідеальної круглої форми з допомогою тарілки і ножа і ще гарячі змащуємо варенням.
торт
5. Коржам треба дати охолонути і увібрати в себе варення. За цей час приготуємо крем, збивши вершки з цукром. Вершки можна взяти і готові.
торт
6. Коржі, ввібрали варення і остиглі, промазуємо вершковим кремом, укладаємо один на одного.
торт
7. Змащуємо боки кремом і обсипаємо приготовленої крихтою, змішаної з подрібненими обрізками коржів. Зверху можна посадити кремові "трояндочки", посипати тертим шоколадом.

Схожі рецепти