Торт «Аннушка»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть просту випічку? Тоді пропоную вашій увазі досить простий рецепт торта "аннушка" з фото, який можна приготувати до чаювання або приходу гостей.
Важко сказати, як саме цей тортик отримав свою назву, проте торт "аннушка" в домашніх умовах готують багато господинь. Начинку можна доповнювати цукатами або сушеними ягодами, наприклад.
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 400 грам(200 в тісто, 200 в вершках)
- Яйце - 1 штука
- Мед - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Крем - 250 грам(200 в вершках, 50 в тісто)
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 5 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування торта "аннушка" вельми простий. Для початку необхідно з'єднати розм'якшене масло з борошном і як слід розім'яти. Додати цукор і яйце, щіпку соди або розпушувача, 2-3 столові ложки сметани і трохи горішків. При бажанні додати також подрібнену курагу і трохи меду. Все ретельно перемішати і розім'яти руками до однорідної консистенції.
2. Тісто виходить досить круте, але при цьому воно повинно бути еластичним. Розділити його на 2 однакові частини.
3. Тісто розкачати трохи, щоб вийшов корж круглої форми.
4. Викласти корж на деко і відправити в попередньо розігріту духовку. Випікати до готовності, потім відправити другу частину тесту. 2 готових коржа добре остудити.
5. Поки остигають коржі можна зробити крем. Для нього необхідно з'єднати по одній склянці цукру і сметани. Все ретельно збити до повного розчинення цукру. Додати подрібнені ножем горіхи.
6. На один корж в два етапи, щоб торт "аннушка" в домашніх умовах добре просочився, викласти крем.
7. Накрити зверху другим коржем.
8. Близько 100 грам цукру з'єднати з какао і молоком. Поставити на вогонь і постійно помішувати. Коли маса стане однорідною, додати 1 столову ложку вершкового масла і зняти з вогню. Теплої глазур'ю полити торт.