Рецепт Торт «Аннушка» фото

Торт «Аннушка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любіть просту випічку? Тоді пропоную вашій увазі досить простий рецепт торта"Аннушка" з фото, який можна приготувати до чаювання або приходу гостей.

Опис приготування:

Важко сказати, як саме цей тортик отримав свою назву, проте торт"Аннушка" в домашніх умовах готують багато господинь. Начинку можна доповнювати цукатами або сушеними ягодами, наприклад.

  • Вершкове масло - 125 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 400 грам(200 в тісто, 200 в вершках)
  • Яйце - 1 штука
  • Мед - 100 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Сода - 1 щіпка
  • Крем - 250 грам(200 в вершках, 50 в тісто)
  • Какао - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 5 Ст. Ложок
торт
1. Рецепт приготування торта"Аннушка" вельми простий. Для початку необхідно з'єднати розм'якшене масло з борошном і як слід розім'яти. Додати цукор і яйце, щіпку соди або розпушувача, 2-3 столові ложки сметани і трохи горішків. При бажанні додати також подрібнену курагу і трохи меду. Все ретельно перемішати і розім'яти руками до однорідної консистенції.
торт
2. Тісто виходить досить круте, але при цьому воно повинно бути еластичним. Розділити його на 2 однакові частини.
торт
3. Тісто розкачати трохи, щоб вийшов корж круглої форми.
торт
4. Викласти корж на деко і відправити в попередньо розігріту духовку. Випікати до готовності, потім відправити другу частину тесту. 2 готових коржа добре остудити.
торт
5. Поки остигають коржі можна зробити крем. Для нього необхідно з'єднати по одній склянці цукру і сметани. Все ретельно збити до повного розчинення цукру. Додати подрібнені ножем горіхи.
торт
6. На один корж в два етапи, щоб торт"Аннушка" в домашніх умовах добре просочився, викласти крем.
торт
7. Накрити зверху другим коржем.
торт
8. Близько 100 грам цукру з'єднати з какао і молоком. Поставити на вогонь і постійно помішувати. Коли маса стане однорідною, додати 1 столову ложку вершкового масла і зняти з вогню. Теплої глазур'ю полити торт.

Схожі рецепти