Торт «акула»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть робити не тільки смачну, але і оригінальну випічку? Тоді пропоную вам рецепт приготування торта "акула" . Дивно красивий він сподобається і дорослим, і дітям.
Торт "акула" в домашніх умовах можна приготувати з будь-якими коржами і кремом. В даному варіанті використовується два види бісквіта і вершковий крем. При бажанні в прошарок можна додати свіжі або консервовані ягоди.
- Бісквіт - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Мастика - 800 грам
- Харчовий барвник - 2 штуки (синій і чорний)
- Харчові олівці - 2 штуки
1. Для початку необхідно спекти 2 бісквітних або йогуртових коржа. Коли вони як слід охолонуть, розрізати їх навпіл.
2. З коржів необхідно вирізати заготовки такої форми. Однак вони повинні бути не однакового розміру (один більше, інші - менше), щоб вийшла потрібна форма торта.
3. Рецепт приготування торта "акула" має місце для фантазії, так як для змащування коржів можна зробити улюблений крем.
4. Тепер коржі можна перемазати кремом (при бажанні також можна просочити сиропом) і скласти.
5. Всі обрізки знадобляться. Єдине тільки їх необхідно подрібнити в дрібну крихту.
6. Подрібнені коржі з'єднати з кремом і за допомогою цієї маси додати торту необхідні округлості і форми.
7. За допомогою крихти також зробити поглиблення на місці очей і рота. Надіслати торт в такому вигляді в холодильник на 1-1.5 годину.
8. За цей час можна приготувати мастику і розкачати її тонко. Накрити її рибку і розгладити всі складки. Обрізати все зайве.
9. З мастики також необхідно вирізати плавнички, які відразу "посадити" з zubochistki.
10. За допомогою скла (або інших підручних засобів) продавити зябра. Розвести барвник і почати покривати їм рибку. Торт "акула" в домашніх умовах можна пофарбувати пензликом або губкою.
11. Краще використовувати барвник двох-трьох відтінків, щоб колір вийшов цікавіше.
12. На завершення потрібно намалювати вічка, рот і зуби. При бажанні з залишків мастики сформувати море, яке розмістити навколо акули. Залишиться лише надіти плавники і залишити торт висихати.