Тонкі млинці на окропі з дірочками
(покроковий рецепт з фото)
Найтонші заварні млинці - краще блюдо напередодні Масляної. Приготувати їх легко і просто. Тонкі млинці на окропі з дірочками припадуть до смаку кожному з ваших домочадців і не забудьте про добавку!
Немає нічого смачнішого ароматних, гарячих і тонких млинців із запалу з жару, поданих на сніданок з різними начинками і соусами. Побалуйте своїх рідних смачною випічкою або приготуйте її разом з ними, діти дуже люблять виливати на сковороду тісто.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Окріп - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Вбийте курячі яйця в глибоку ємність, туди ж влийте молоко будь-якої жирності, но кімнатної температури. Всипте цукор, сіль і збийте все віночком приблизно 1-2 хвилини.
Всипте пшеничне борошно і замісіть віночком НЕ туге млинцеве тісто.
Потім влийте в тісто окріп і відразу ж перемішайте. Пам'ятайте, що окріп вливається після додавання борошна, інакше яєчна маса може згорнутися! Додайте рослинне масло і перемішайте тісто.
Прогрійте сковороду на плиті і влийте на неї частину тесту. Так як тісто заварюється, то йому не потрібно давати час на "відпочинок", щоб активувалася клейковина. Спечіть млинці з кожного боку по 1 хвилині.
Викладіть млинці на тарілку гарячими і подайте до столу з джемом, варенням, медом.