Тісто з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Проста і досить економна закуска на всі випадки життя - це бездріжджове тісто із зеленню. Такі коржі можна подати до супу або салату, м'яса або навіть в якості ситного перекусу.
1. Для приготування коржів необхідно замісити м'яке, але не липнуче до рук тісто, змішавши воду з борошном і сіллю. Готовому тесту потрібно полежати 25-30 хвилин під чистим рушником.
2. За цей час можна зайнятися начинкою. В рецепт приготування тіста із зеленню використовується все, що тільки можна знайти - кріп з петрушкою, кінза і базилік, шпинат і щавель, кропива, зелена цибуля і м'ята. Все потрібно промити під проточною водою, а потім добре обсушити.
3. Нарізати зелень і викласти у велику миску. Як слід перемішати.
4. Підготувати невеликий салатник, в який викласти частину зелені. Посолити і поперчити трохи, побризкати олією і перемішати.
5. Відщипнути невеликий шматочок тесту і викласти багато начинки. Акуратно заліпити краю.
6. На розігрітій сковороді обсмажити тісто із зеленню в домашніх умовах з двох сторін (відразу викладаючи швом вниз) до рум'яної скоринки.
7. Ще гарячі коржі можна змастити вершковим маслом, а подаючи до столу, доповнити улюбленим соусом.
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 1-1.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - 3 пучка
- Рослинна олія - 1 За смаком
- Перець - 1 щіпка
2. За цей час можна зайнятися начинкою. В рецепт приготування тіста із зеленню використовується все, що тільки можна знайти - кріп з петрушкою, кінза і базилік, шпинат і щавель, кропива, зелена цибуля і м'ята. Все потрібно промити під проточною водою, а потім добре обсушити.
3. Нарізати зелень і викласти у велику миску. Як слід перемішати.
4. Підготувати невеликий салатник, в який викласти частину зелені. Посолити і поперчити трохи, побризкати олією і перемішати.
5. Відщипнути невеликий шматочок тесту і викласти багато начинки. Акуратно заліпити краю.
6. На розігрітій сковороді обсмажити тісто із зеленню в домашніх умовах з двох сторін (відразу викладаючи швом вниз) до рум'яної скоринки.
7. Ще гарячі коржі можна змастити вершковим маслом, а подаючи до столу, доповнити улюбленим соусом.