Рецепт Афарар з зеленню фото

Афарар з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Зелень
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачні коржі-пироги з зеленню афарари - блюдо лезгинської кухні, яке саме час починати готувати навесні, коли багато свіжої зелені. Блюдо виходить недорогим, продукти доступні і готувати легко

Опис приготування:

Рецепт приготування афарар із зеленню дуже простий і економний. Ми часто робимо такі коржі на дачі - і смачно, і досить ситно та й зелень завжди під рукою. Особливо популярно це блюдо навесні, зелень молоденька і ароматна. Сподіваюся, що цей простий рецепт афарар з зеленню з фото стане в нагоді вам і все у вас вийде дуже смачно.

  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - 300 грам (кріп, петрушка, Braai, кропива, Зелена цибуля)
  • Яйце - 1 штука
  • Сир м'який - 200-300 грам
афарар з зеленню - фото крок 1
Сіль розчиняємо у воді, додаємо рослинне масло і виливаємо в борошно. Замішуємо тісто і даємо йому расстояться хвилин 25-30.
афарар з зеленню - фото крок 2
Зелень миємо, рушником прибираємо зайву вологу і нарізаємо. Не раджу нарізати дрібно.
афарар з зеленню - фото крок 3
Сир натираємо на крупній тертці.
афарар з зеленню - фото крок 4
Змішуємо сир із зеленню і яйцем. Можна злегка посолити.
афарар з зеленню - фото крок 5
Ділимо тісто на частини і розгортаємо дуже тонкі коржі.
афарар з зеленню - фото крок 6
Викладаємо на один край коржі начинку. Кількість начинки залежить тільки від вас, але дивіться, щоб пиріг не розірвався.
афарар з зеленню - фото крок 7
Закриваємо начинку другим краєм і добре заліплює краю.
афарар з зеленню - фото крок 8
Добре розігріваємо сковороду, потім зменшуємо вогонь до рівня нижче середнього і смажимо афарари на сухій сковороді.
афарар з зеленню - фото крок 9
Готові афарари змащуємо вершковим маслом.
афарар з зеленню - фото крок 10
Складаємо один на інший. Можна накрити і дати постояти хвилин 5-10.

Схожі рецепти