Афарар з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Смачні коржі-пироги з зеленню афарари - блюдо лезгинської кухні, яке саме час починати готувати навесні, коли багато свіжої зелені. Блюдо виходить недорогим, продукти доступні і готувати легко
Рецепт приготування афарар із зеленню дуже простий і економний. Ми часто робимо такі коржі на дачі - і смачно, і досить ситно та й зелень завжди під рукою. Особливо популярно це блюдо навесні, зелень молоденька і ароматна. Сподіваюся, що цей простий рецепт афарар з зеленню з фото стане в нагоді вам і все у вас вийде дуже смачно.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 300 грам (кріп, петрушка, Braai, кропива, Зелена цибуля)
- Яйце - 1 штука
- Сир м'який - 200-300 грам
Сіль розчиняємо у воді, додаємо рослинне масло і виливаємо в борошно. Замішуємо тісто і даємо йому расстояться хвилин 25-30.
Зелень миємо, рушником прибираємо зайву вологу і нарізаємо. Не раджу нарізати дрібно.
Сир натираємо на крупній тертці.
Змішуємо сир із зеленню і яйцем. Можна злегка посолити.
Ділимо тісто на частини і розгортаємо дуже тонкі коржі.
Викладаємо на один край коржі начинку. Кількість начинки залежить тільки від вас, але дивіться, щоб пиріг не розірвався.
Закриваємо начинку другим краєм і добре заліплює краю.
Добре розігріваємо сковороду, потім зменшуємо вогонь до рівня нижче середнього і смажимо афарари на сухій сковороді.
Готові афарари змащуємо вершковим маслом.
Складаємо один на інший. Можна накрити і дати постояти хвилин 5-10.