Рецепт Ачма з зеленню фото

Ачма з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир , Зелень , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Ачма з зеленню - це домашня випічка, яка дуже просто готується. Основою ачми є лаваш. Пиріг запікають у духовці, виходить соковитим і смачним!

Опис приготування:

Змащуємо форму для запікання олією, викладаємо зверху лаваш. Посипаємо його тертим сиром. Другий лаваш рвемо на шматочки і мачає в кефіру яєчну суміш. Довільно викладаємо шматочки лаваша зверху, посипаємо сиром і подрібненою зеленню. Підвертаємо краю звисає лаваша в середину, формуючи подобу пирога. Верхівку змащуємо вершковим маслом. Запікаємо страву в духовці 20-25 хвилин до готовності. Хай щастить!

  • Лаваш - 2-3 штук
  • Сир твердий - 250 грам
  • Кефір - 400 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Вершкове масло - 1 За смаком
ачма з зеленню - фото крок 1
Кефір збиваємо з яйцями і сіллю.
ачма з зеленню - фото крок 2
Твердий сир подрібнюємо в блендері.
ачма з зеленню - фото крок 3
У форму для запікання, змащену маслом, кладемо лаваш. Краї лаваша повинні звисати. Посипаємо лаваш сиром.
ачма з зеленню - фото крок 4
Другий лаваш рвемо на шматочки і обмакіеваем в кефіру яєчну суміш.
ачма з зеленню - фото крок 5
Викладаємо шматочки лаваша зверху, посипаючи їх сиром.
ачма з зеленню - фото крок 6
Рясно посипаємо подрібненою зеленню.
ачма з зеленню - фото крок 7
Накриваємо зверху краями звисає лаваша. Додаємо кілька шматочків розтопленого вершкового масла.
ачма з зеленню - фото крок 8
Випікаємо ачму в духовці 25 хвилин при температурі 200 градусів.
ачма з зеленню - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти