Ачма з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Ачма з зеленню - це домашня випічка, яка дуже просто готується. Основою ачми є лаваш. Пиріг запікають у духовці, виходить соковитим і смачним!
Змащуємо форму для запікання олією, викладаємо зверху лаваш. Посипаємо його тертим сиром. Другий лаваш рвемо на шматочки і мачає в кефіру яєчну суміш. Довільно викладаємо шматочки лаваша зверху, посипаємо сиром і подрібненою зеленню. Підвертаємо краю звисає лаваша в середину, формуючи подобу пирога. Верхівку змащуємо вершковим маслом. Запікаємо страву в духовці 20-25 хвилин до готовності. Хай щастить!
- Лаваш - 2-3 штук
- Сир твердий - 250 грам
- Кефір - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Вершкове масло - 1 За смаком

Кефір збиваємо з яйцями і сіллю.

Твердий сир подрібнюємо в блендері.

У форму для запікання, змащену маслом, кладемо лаваш. Краї лаваша повинні звисати. Посипаємо лаваш сиром.

Другий лаваш рвемо на шматочки і обмакіеваем в кефіру яєчну суміш.

Викладаємо шматочки лаваша зверху, посипаючи їх сиром.

Рясно посипаємо подрібненою зеленню.

Накриваємо зверху краями звисає лаваша. Додаємо кілька шматочків розтопленого вершкового масла.

Випікаємо ачму в духовці 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Смачного!