Тісто вафель
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати тісто на вафлі можна різними способами. Я пропоную класичний варіант хрустких вафель. При наявності вафельниці такі вафлі виходять розсипчастими і хрусткими. Дивіться і готуйте!
Дуже люблю балувати своїх домашніх такою смачною випічкою. За цим рецептом можна готувати не тільки хрусткі вафлі, але і трубочки. Обов'язкова уязик - наявність Електровафельниці. Тісто по консистенції має бути трохи густіше, ніж на млинці.
- Борошно - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штук
- Молоко - 1 склянок
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
1. Цей рецепт приготування вафель зовсім простий, але вимагає часу. Коли зробите тісто, йому потрібно дати постояти хвилин 40. Масло попередньо слід розтопити.
2. Змішуємо борошно з содою (соду можна погасити оцтом або лимонною кислотою).
3. Відокремлюємо білок від жовтка. Збиваємо жовток з молоком, а білок збиваємо окремо. Жовток повинен бути кімнатної температури, а білок - холодним.
4. У тісто вливаємо збитий жовток з молоком і перемішуємо.
5. Коли білок буде збитий, також вводимо його в тісто і поступово перемішуємо.
6. Тепер даємо тесту постояти 40 хвилин, після чого ще раз акуратно перемішуємо до однорідного стану. Тепер вафлі можна випікати. У мене класична вафельница. Я виливаю одну столову ложку тесту, а через хвилину отримую готову вафлю.
7. Якщо вафлю загорнути відразу, вийде хрустка трубочка. Я ж залишаю їх не скрученими. До чаю - відмінне ласощі без будь-яких добавок.