Рецепт Тісто для бельгійських вафель фото

Тісто для бельгійських вафель
(покроковий рецепт з фото)

Бельгійська кухня
Тісто
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Полудень
Випічка, Вафлі

Бельгійські вафлі прославилися на весь світ завдяки своєму приголомшливому смаку. Сьогодні я пропоную вам приготувати їх в домашніх уязика, а начинку для вафель можете підібрати на свій смак.

Ці чудові вафлі отримали широку популярність після Брюссельської Всесвітньої Виставки в 1958 році, на нашій території вони з'явилися трохи пізніше, проте, досить швидко стали популярні. Головний секрет приголомшливого смаку цих ласощів, звичайно ж, в правильно приготованому тісті, і сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити тісто для бельгійських вафель. Взагалі, є два види такої випічки: льєжські і брюссельські вафлі. Перші досить тверді і мають круглу форму, а ось другі якраз ті, які будемо готувати ми. Вони неймовірно повітряні і ніжні, прямокутної форми з красивим квадратним візерунком, а подають їх найчастіше зі свіжими ягодами та морозивом. Ну що, зацікавилися? Тоді приступимо до справи, а з моїм рецептом приготування тіста для бельгійських вафель ви точно зробите все правильно.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 130 грам
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
тісто для бельгійських вафель - фото крок 1
Коли вершкове масло підтане і стане м'яким, викладаємо його в миску і додаємо цукор.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 2
Насипаємо трохи солі.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 3
Тепер акуратно перетираємо все руками до однорідної консистенції.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 4
Розбиваємо в миску з тестом одне яйце, ретельно все перемішуємо.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 5
Потім розбиваємо друге яйце і знову все перемішуємо до однорідності.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 6
Додаємо розпушувач, переливаємо масу в зручну посуд і гарненько збиваємо блендером.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 7
Потім починаємо поступово всипати борошно, не припиняючи збивати масу.
тісто для бельгійських вафель - фото крок 8
В результаті у нас повинно вийти однорідне тісто як на фото. А ось тепер можна приступити безпосередньо до приготування вафель. Удачі вам!

Схожі рецепти