Тісто на сметані для торта
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.
Хочете спекти щось нескладне і смачненьке до чаю? Цей рецепт буде дуже до речі, адже я покажу, як приготувати тісто на сметані для торта з мінімумом турбот і витраченого часу.
Опис приготування:
Скажу відразу, що коржі можна пекти не тільки в духовці, але і на сковороді. Тісто виходить дуже класним, воно добре розкочується і випікається. А що стосується крему, то тут ви можете експериментувати: класичний сметанний або заварний, наприклад, як варіант.
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2-3/4 склянки
- Борошно - 2.5 склянки(+ більше за потребою)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль і ваніль - 1 щіпка
1. Сметану, розм'якшене вершкове масло і цукор розітріть до однорідності.
2. Додайте сіль і соду, щіпку ванілі для аромату.
3. Потроху всипати просіяне борошно і замішують тісто. Дуже довго розминати його не треба, це тісто має залишатися м'яким.
4. Розділіть тісто приблизно на 8 однакових частин і розкачайте коржі потрібного діаметра. Випікайте в духовці або на сковороді до рум'яності.