Рецепт Тісто на ряжанка для пирога фото

Тісто на ряжанка для пирога
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Ряжанка
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Цей варіант випічки аналогічний варіанту пирога на кефірі або кислому молоці. За рецептом цього тесту виходить відмінний варіант десерту на кожен день або раптової зустрічі гостей за чашкою чаю.

Опис приготування:

Пропоную зробити дуже просте тісто на ряжанка для пирога. Аналогом такого тесту є те, яке готується на кефірі або кислому молоці. Ряжанка додає особливу ніжність готовій випічці і наділяє її незвичайним ароматом. Додайте в тісто родзинки - і пиріг вийде ще смачніше.

  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Ряжанка - 500 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Ізюм - За смаком
  • Сіль - За смаком
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 1
Це простий і невитратний рецепт приготування ситного пирога. Я додала в тісто родзинки, але можна додати і курагу, і свіжі фрукти або ягоди, і навіть сир.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 2
2. Збиваємо яйця з цукром до утворення білої піни. Краще скористатися для цієї справи міксером.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 3
3. Додаємо ряжанку і соду (гасити останню не потрібно, оскільки кислота ряжанки зробить це замість оцту). Продовжуємо збивати.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 4
4. Всипаємо борошно і продовжуємо збивати.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 5
5. У самому кінці додаємо рослинне масло і замішуємо тісто однорідної консистенції.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 6
6. Всипаємо родзинки і перемішуємо тісто ложкою або лопаткою. Виливаємо його в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
тісто на ряжанка для пирога - фото крок 7
7. Якщо готуєте в мультиварці, вибирайте режим"Випічка" на один час. У духовці пиріг готується швидше. Даємо йому охолонути після запікання, після виймаємо з форми. Можна прикрасити цукровою пудрою, коли він охолоне.

Схожі рецепти