Тісто на ряжанка для піци
(покроковий рецепт з фото)
Піца - це коржик з тесту зі смачною начинкою. Піцу готують вдома, замовляють з доставкою, їдять в кафе. Мій рецепт тесту для піци простий. Спробуйте приготувати основу улюбленої страви саме так.
Я люблю тісто на ряжанка. У традиційних рецептах тесту для піци тісто на молоці або воді. І виходить, що, як тільки готове тісто остигає, воно стає дуже жорстким, тому потрібно змащувати його великою кількістю соусу або томатної пасти, а це псує піцу, перетворює її з вишуканого італійського блюда в звичайний запечений бутерброд. А тісто на ряжанка, навпаки, робить тісто соковитим, воно не стає жорстким ще довгий час. У тісто можна додати ложку сушеної зелені.
- Ряжанка - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 10 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 600 грам
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
Розчиніть дріжджі і ложку цукру в теплій ряжанка. Поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
Тим часом збийте в окремому посуді яйця, вершкове масло і сіль.
Змішайте яйця і дріжджі. Перемішайте або збийте міксером, повільно вводите борошно. Замісити дуже круте тісто. Як тільки тісто зігнали - воно готове. Накрийте його плівкою і поставте в тепле місце на годину. Тісто для піци готове.