Рецепт Тісто на пиві для чебуреків фото

Тісто на пиві для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 15
Час приготування: 30 хв.

Зазвичай для приготування чебуреків використовують найпростіше тісто з борошна, води і яєць, але якщо додати до цих інгредієнтів трохи пива, тісто вийде ніжніше, листкове і хрустке при смаженні.

Опис приготування:

Чебуреки я люблю не тільки їсти, але і готувати, тому що робити це дуже просто і легко і, на відміну від багатьох інших страв, тут не потрібно витрачати багато часу на тісто. Взяв потрібні інгредієнти, змішав усі, і практично відразу можна приступати до розкочування і ліплення. Але у кожної господині є свої секрети, з якими чебуреки виходять особливо смачними. Є такий і в мене, і зараз я розповім вам, як зробити тісто на пиві для чебуреків, з яким готую їх я. Вам, звичайно, цікаво, навіщо в тісто потрібно додавати алкоголь, а вся справа в тому, що пиво виступає тут як природних дріжджів. Завдяки пиву тісто виходить дуже ніжне, податливе і еластичне, а після приготування воно стає листковим і м'яким, з приємним хлібним запахом. І якщо ви теж хочете приготувати смачні чебуреки, то в цьому рецепті тесту на пиві для чебуреків з фото я докладно описую, як це зробити.

  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Пиво темне - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
тісто на пиві для чебуреків - фото крок 1
Для початку беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйце, додаємо трохи солі і перемішуємо все.
тісто на пиві для чебуреків - фото крок 2
Всипаємо попередньо просіяне борошно і вливаємо пиво.
тісто на пиві для чебуреків - фото крок 3
Тепер з цих інгредієнтів необхідно приготувати тісто. Перемішайте все так, щоб маса стала однорідною і без грудочок, дайте тісту постояти хвилин 10. Якщо після закінчення часу вам здасться, що воно занадто рідке, то можете додати трохи борошна, але не забувайте, що туге тісто буде дуже важко розгортати.
тісто на пиві для чебуреків - фото крок 4
Готове тісто викладіть на стіл, присипаний борошном, і гарненько пам'ятаєте руками. Потім накрийте рушником і дайте йому постояти ще хвилин 20. Ось тепер можна приступати до подальшої роботи: розкочування і ліплення чебуреків. Удачі вам!

Схожі рецепти