Тісто на пиві для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай для приготування чебуреків використовують найпростіше тісто з борошна, води і яєць, але якщо додати до цих інгредієнтів трохи пива, тісто вийде ніжніше, листкове і хрустке при смаженні.
Чебуреки я люблю не тільки їсти, але і готувати, тому що робити це дуже просто і легко і, на відміну від багатьох інших страв, тут не потрібно витрачати багато часу на тісто. Взяв потрібні інгредієнти, змішав усі, і практично відразу можна приступати до розкочування і ліплення. Але у кожної господині є свої секрети, з якими чебуреки виходять особливо смачними. Є такий і в мене, і зараз я розповім вам, як зробити тісто на пиві для чебуреків, з яким готую їх я. Вам, звичайно, цікаво, навіщо в тісто потрібно додавати алкоголь, а вся справа в тому, що пиво виступає тут як природних дріжджів. Завдяки пиву тісто виходить дуже ніжне, податливе і еластичне, а після приготування воно стає листковим і м'яким, з приємним хлібним запахом. І якщо ви теж хочете приготувати смачні чебуреки, то в цьому рецепті тесту на пиві для чебуреків з фото я докладно описую, як це зробити.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Пиво темне - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки