Рецепт Дріжджове тісто для чебуреків фото

Дріжджове тісто для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджі
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Колись для мене стало відкриттям, що тісто для чебуреків можна приготувати з дріжджами. З тих пір готую тільки так і ділюся рецептом з вами.

Опис приготування:

Класичне тісто для чебуреків - прісне. Але приготування їжі не є догмою, тому можливі й інші рецепти. Приготуйте тісто на дріжджах. Я так роблю вже багато років і не шкодую. Чебуреки виходять нітрохи не гірше традиційних. Дріжджі можна взяти свіжі або сухі. Сухих потрібно в три рази менше - 5-6 грам. Підходити тесту не потрібно! Замісили і відразу готуйте.

  • Вода - 200 мілілітрів (газована)
  • Дріжджі - 15 грам (свіжі)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 350-400 грам
  • Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 1
Візьміть інгредієнти для приготування тіста.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 2
Дріжджі викладіть в миску.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 3
Додайте теплу газовану воду.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 4
Всипте сіль.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 5
Додайте цукор.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 6
Налийте рафіновану соняшникову олію.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 7
Всипте просіяне борошно.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 8
Замісити досить круте, але еластичне тісто.
дріжджове тісто для чебуреків - фото крок 9
Тісто для чебуреків на дріжджах готове. Відразу приступайте до приготування чебуреків.

Схожі рецепти