Дріжджове тісто для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)
Колись для мене стало відкриттям, що тісто для чебуреків можна приготувати з дріжджами. З тих пір готую тільки так і ділюся рецептом з вами.
Класичне тісто для чебуреків - прісне. Але приготування їжі не є догмою, тому можливі й інші рецепти. Приготуйте тісто на дріжджах. Я так роблю вже багато років і не шкодую. Чебуреки виходять нітрохи не гірше традиційних. Дріжджі можна взяти свіжі або сухі. Сухих потрібно в три рази менше - 5-6 грам. Підходити тесту не потрібно! Замісили і відразу готуйте.
- Вода - 200 мілілітрів (газована)
- Дріжджі - 15 грам (свіжі)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок
Візьміть інгредієнти для приготування тіста.
Дріжджі викладіть в миску.
Додайте теплу газовану воду.
Всипте сіль.
Додайте цукор.
Налийте рафіновану соняшникову олію.
Всипте просіяне борошно.
Замісити досить круте, але еластичне тісто.
Тісто для чебуреків на дріжджах готове. Відразу приступайте до приготування чебуреків.