Тісто для чебуреків хрустке
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для чебуреків, приготоване за цим рецептом виходить хрустке і смачне. Його можна розгортати дуже тонко, не боячись, що порветься.
Тісто для чебуреків кожна господиня готує за своїм, роками перевіреного рецепту. У мене кілька рецептів приготування тіста для чебуреків. Хочу поділитися з вами одним з них - рецептом приготування тіста для чебуреків хрусткого. Приготоване за цим рецептом, тісто буде дуже хрустким. Розкочуйте його для чебуреків тонко- тонко, і не бійтеся - не порвуться. Зате потім ваші чебуреки не будуть схожі на покупні, в яких більше тесту, ніж начинки. Хоча, чебуреки з такого тесту, мої діти просять зробити товстіший. Отже, розповідаю простий рецепт приготування тіста для чебуреків хрусткого.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 1, 3 склянки
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Наливаємо воду в каструльку, насипаємо сіль і наливаємо рослинне масло. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Як тільки вода закипіла, знімаємо її з вогню. Засипаємо в гарячу воду 0, 5 склянки борошна і добре розмішуємо, щоб не було грудок.
Заварені тісто має охолонути. У теплу, але не гаряче тісто наливаємо горілку і вбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо.
Тепер невеликими порціями підсипає борошно, що залишилося і замішуємо гладке і пластичне тісто. Ми залишаємо готове тісто відпочити хвилин на 20-30. Накрийте його мискою або загорніть в харчову плівку.