Рецепт Тісто для чебуреків хрустке фото

Тісто для чебуреків хрустке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Тісто для чебуреків, приготоване за цим рецептом виходить хрустке і смачне. Його можна розгортати дуже тонко, не боячись, що порветься.

Опис приготування:

Тісто для чебуреків кожна господиня готує за своїм, роками перевіреного рецепту. У мене кілька рецептів приготування тіста для чебуреків. Хочу поділитися з вами одним з них - рецептом приготування тіста для чебуреків хрусткого. Приготоване за цим рецептом, тісто буде дуже хрустким. Розкочуйте його для чебуреків тонко- тонко, і не бійтеся - не порвуться. Зате потім ваші чебуреки не будуть схожі на покупні, в яких більше тесту, ніж начинки. Хоча, чебуреки з такого тесту, мої діти просять зробити товстіший. Отже, розповідаю простий рецепт приготування тіста для чебуреків хрусткого.

  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 1, 3 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Горілка - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тісто для чебуреків хрустке - фото крок 1
Наливаємо воду в каструльку, насипаємо сіль і наливаємо рослинне масло. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
тісто для чебуреків хрустке - фото крок 2
Як тільки вода закипіла, знімаємо її з вогню. Засипаємо в гарячу воду 0, 5 склянки борошна і добре розмішуємо, щоб не було грудок.
тісто для чебуреків хрустке - фото крок 3
Заварені тісто має охолонути. У теплу, але не гаряче тісто наливаємо горілку і вбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо.
тісто для чебуреків хрустке - фото крок 4
Тепер невеликими порціями підсипає борошно, що залишилося і замішуємо гладке і пластичне тісто. Ми залишаємо готове тісто відпочити хвилин на 20-30. Накрийте його мискою або загорніть в харчову плівку.

Схожі рецепти