Тісто для чебуреків без яєць
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати тісто для чебуреків без яєць. Для приготування потрібно всього кілька простих інгредієнтів. Тісто виходить еластичним, легко розкочується і не липне до рук.
Щоб приготувати тісто без яєць, борошно необхідно заварити окропом для клейкості і залишити на пару годин, щоб глютен активувався. Будьте уважні, коли почнете перемішувати тісто, воно гаряче, тому на початку краще перемішувати його лопаткою.
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 150 грам (гаряча )
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
У великій мисці змішайте борошно, сіль і масло.
Залийте борошно окропом і акуратно почніть перемішувати лопаткою.
Коли мука трохи охолоне, вимісити однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште на 1-2 години при кімнатній температурі.
Тісто для чебуреків без яєць готове.