Тісто на пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Справжні пельмені можуть бути тільки домашні, в яких ви самі замішуєте тісто і робите фарш. Тільки вибирайте перевірені рецепти, щоб не розчаруватися в страві. Наприклад, прочитайте мій.
Хочу поділитися з вами тим, як приготувати тісто на пельмені. Воно буде на кефірі, тому вийде дуже ніжним і додасть особливий смак начинці. Фарш підійде класичний: яловичина зі свининою. Спочатку займіться тестом, адже йому потрібно трохи постояти, а потім вже приступайте до начинки.
- Борошно - 600-700 грам
- Кефір - 350 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
Стакан борошна просійте в глибоку миску. В середині зробіть поглиблення. У нього розбийте яйце і додайте сіль.
Вимішуйте масу, вливаючи кефір кімнатної температури.
Потім всипте борошно, замішуючи тісто. Залиште готове тісто на 20-30 хвилин при кімнатній температурі під рушником, потім розкачайте і готуйте пельмені. Частина тесту можна заморозити.