Тісто на пельмені на воді
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і домашніх натуральними пельмешками власного виготовлення? Тоді пропоную вам на замітку цей простий, швидкий і дуже вдалий варіант тесту, яке завжди ідеально.
Покажу, як приготувати тісто на пельмені на воді. Відразу скажу, що кількість борошна зазначено умовно. Все залежить і від розміру яєць, і від якості самої муки. Додайте для початку близько 2.5 склянок, решту залиште для підмішування. Важливо не переборщити, інакше тісто буде погано лепіться на краях пельмешек.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. У глибоку миску вбийте яйця, додайте сіль, вода і мука.
2. Ретельно перемішайте.
3. Присипте стіл борошном, викладіть тісто і місіть руками не менше 5 хвилин.
4. Залиште його на столі, накривши рушником або мисочку, поки займаєтеся начинкою.
5. Після розділіть на кілька частин і тонко розкачати. Можна ліпити пельмені вручну або за допомогою пельменниці.
6. З останньої процес швидкий і досить простий.
7. Пельмені можна відразу зварити чи прибрати в заморозку.