Тісто на локшину
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, навіщо ускладнювати собі життя приготуванням домашньої локшини, якщо в будь-якому магазині є такий широкий вибір? А вся справа в тому, що той, хто хоч раз пробував це диво, готовий попрацювати!
Представляю вам мій фірязикай рецепт, як приготувати тісто для локшини. Я абсолютно переконана в тому, що домашні продукти завжди краще покупних. У всякому разі, так я впевнена в їх складі і, отже, як. Спробуйте приготувати локшину хоча б разок.
- Мука - 400 грам
- Яйце - 4 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1-2 Ст. Ложок
1. Приготування тугого тіста на локшину - справа дуже трудомістка, доведеться попітніти в самому прямому сенсі цього слова через які додаються фізичних зусиль. Щоб трохи полегшити процес, збийте яйця з сіллю і водою міксером.
2. Борошно викладіть гіркою, зробіть в ній поглиблення типу колодязя, в нього вилийте яєчну суміш. Туди ж вилийте масло. Замісити тісто.
3. Отриманий шар потрібно енергійно вимішувати не менше 10 хвилин, поки тісто не стане абсолютно еластичним і однорідним. Деякі господині ще оббивають тісто об стіл (тобто вдаряють їм по столу). Чи приносить це дійсну користь або служить психологічною розвантаженням кухареві - сказати важко. Спробуйте і вирішите самі.
4. Готове тісто потрібно герметично загорнути в харчову плівку, накрити мискою, розігрітій гарячою водою, і залишить "дозрівати" мінімум на півгодини.
5. Після цього кулю можна ділити на шматки, і дуже тонко розкачувати.
6. Коротка локшина виходить, якщо корж розрізати навпіл, а потім тонко порізати. Довга локшина виходить, якщо посипати корж борошном, згорнути рулетом і порізати цей рулет, як ви ріжете суху ковбасу. Локшину потрібно розгорнути і підсушити (мінімум півгодини). Можна додавати її в суп або готувати з неї гарнір. Це неймовірно смачно!