Тісто для заливного пирога (універсальне)
(покроковий рецепт з фото)
Будь-заливний пиріг можна ще більше поліпшити за допомогою смачного тіста. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати тісто для заливного пирога (універсальне) для солодкої і несолодкої випічки з начинкою.
Всього чотири інгредієнти дозволять вам приготувати тісто, яке підійде для будь-якого пирога (навіть для заливного). Зверніть увагу, що для його приготування необхідний блендер, з його допомогою борошно з вершковим маслом перетирається в крихту. Тісто виходить досить еластичним, не липне до рук і поверхні. Обов'язково залиште тісто при кімнатній температурі на годину, щоб мука злегка розбухла від вологості вершкового масла і яйця.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. Пересипьте масу в блендер, додайте м'яке вершкове масло і перебити протягом декількох хвилин в блендері.
2. Додайте яйце, молоко і добре перемішайте. Спочатку замісіть тісто в мисці, потім перекладіть його на стіл і замісити до готовності.
3. Загорніть тісто в плівку і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Смачного!