Тісто для пельменів універсальне
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати коханого домашніми пельменями? Тоді вам напевно варто дізнатися, як приготувати тісто для пельменів універсальне. Воно м'яке, еластичне, не рветься в руках. Просто казка!
Таке тісто виходить оптимальним для приготування як пельменів, так і вареників, незважаючи на те, що в ньому немає яєць. Для більшої еластичності в борошно потрібно додати трохи рослинного масла і дуже гарячу воду, тоді вам буде легше вимісити тісто і воно стане більш однорідним. Крім того, не забудьте дати йому трохи відпочити. З тестом значно легше працювати, якщо воно полежить при кімнатній температурі хоча б 15 хвилин.
- Борошно - 480 грам
- Вода - 250 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. У миску всипте борошно, сіль і перемішайте. Додайте рослинне масло і дуже гарячу воду. Перемішайте тісто ложкою.
2. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть вміст миски і замісити м'яке еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. В кінці замісу руки повинні залишитися чистими, а тісто не повинно до них прилипати.
3. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Testo майже, можна ліпити пельмені. Смачного!