Рецепт Тісто для пельменів універсальне фото

Тісто для пельменів універсальне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
На обід, Для дітей
Гарячі страви, Пельмені

Хочете порадувати коханого домашніми пельменями? Тоді вам напевно варто дізнатися, як приготувати тісто для пельменів універсальне. Воно м'яке, еластичне, не рветься в руках. Просто казка!

Таке тісто виходить оптимальним для приготування як пельменів, так і вареників, незважаючи на те, що в ньому немає яєць. Для більшої еластичності в борошно потрібно додати трохи рослинного масла і дуже гарячу воду, тоді вам буде легше вимісити тісто і воно стане більш однорідним. Крім того, не забудьте дати йому трохи відпочити. З тестом значно легше працювати, якщо воно полежить при кімнатній температурі хоча б 15 хвилин.

  • Борошно - 480 грам
  • Вода - 250 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тісто для пельменів універсальне - фото крок 1
1. У миску всипте борошно, сіль і перемішайте. Додайте рослинне масло і дуже гарячу воду. Перемішайте тісто ложкою.
тісто для пельменів універсальне - фото крок 2
2. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть вміст миски і замісити м'яке еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. В кінці замісу руки повинні залишитися чистими, а тісто не повинно до них прилипати.
тісто для пельменів універсальне - фото крок 3
3. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Testo майже, можна ліпити пельмені. Смачного!

Схожі рецепти