Універсальне тісто для випічки
(покроковий рецепт з фото)
Бувають моменти, коли потрібно зробити в один день пиріжки або булочки, рулети, піцу та інші види випічки, ось тоді мені на виручку приходить рецепт, як приготувати універсальне тісто для випічки.
Тісто виходить м'яким і еластичним, готова випічка з ним завжди виходить повітрям, легкої і навіть після охолодження чи не перетворюється в камінь. Таке тісто можна приготувати заздалегідь і заморозити, а потім використовувати в разі потреби. Воно відмінно підійде для пишних і повітряних пирогів, а також для піци, в цьому випадку його слід розкачати, якомога тонше.
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
- Вода очищена - 2 склянки
- Борошно - 6-7 склянок
1. У миску кладу сухі дріжджі, додаю цукровий пісок, сіль і 1 склянка борошна, перемішую і вливаю соняшникову олію.
2. Ложкою перемішую отриману масу, по виду і консистенції вона нагадує рідку кашу.
3. Очищену воду нагріваю до 30 градусів за Цельсієм і тонкою цівкою вливаю її до основної маси, перемішую, щоб не було грудочок.
4. Борошно, що залишилося просівають і порційно додаю, замішую тісто. Воно виходить м'яким і не липне до рук.
5. Залишаю його при кімнатній температурі на 1 час, а потім або поділяю на частини і відправляю в морозильну камеру, або обминають і приступаю до приготування.