Тісто універсальне дріжджове
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто добре тим, що воно підходить для різного роду випічки: пироги, булочок, пиріжків, хліба, багетів і інших. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати тісто універсальне дріжджове.
Дріжджове тісто можна сміливо назвати самим універсальним, так як з його допомогою можна приготувати пиріжки, булочки, піци, пироги, багети, хлібні палички. Головною особливістю дріжджового тіста є те, що воно значно збільшується в розмірах при кімнатній температурі і під час випічки, що дозволяє спекти дуже повітряні і легкі хлібобулочні вироби. Таке тісто відмінно поєднується з різного роду начинками, м'ясними або овочевими.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 330 мілілітрів (тепла, 30 градусів)
- Сіль - 2 мілілітра(1, 5 немає. Ложки в тісто, 0, 5 немає. Ложки в масло для булочок)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки в тісто, 3 ст. Ложки в масло для булочок)
- Зелень цибулі - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кропу - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце варене - 3 штуки
- Рис відварний - 150 грам
- Часник сушений - 1/3 чайних ложки
- Базилік сушений - 1/3 чайних ложки
- Паприка - 1/3 чайних ложки
1. Приготуйте тісто: змішайте теплу воду, дріжджі, сіль і цукор. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто протягом п'яти хвилин. Додайте оливкову олію і продовжуйте місити ще п'ять хвилин.
2. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник на 8-12 годин. Тісто розділяється на дві частини. Розкачайте одну частину тіста в джгут і розрізати на 16 шматочків.
3. Кожен шматочок розкачайте в коржик, зробіть чотири невеликих надрізу один навпроти одного. Приготуйте начинку: відваріть рис і змішайте його з нарізаними вареними яйцями, зеленню цибулі, зеленню кропу, сіллю і перцем за смаком.
4. Викладіть начинку в центр коржі і з'єднайте з боків протилежні краї тіста. Викладіть пиріжки на застелений пергаментним папером деко, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
5. Змастіть збовтаним яйцем і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 15-20 хвилин. З другої частини тесту також розкачайте джгут і розрізати його на 16 частин. Розкачайте частини в невеликі джгути і зав'яжіть вузлом.
6. Викладіть булочки на застелений пергаментним папером деко, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
7. Змастіть булочки збовтаним яйцем і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин. Приготуйте масло для булочок: змішайте оливкова олія, сіль, сушений часник, сушений базилік і паприку.
8. Змастіть гарячі булочки маслом і перекладіть на паперовий рушник. Смачного!