Тісто для вареників
(покроковий рецепт з фото)
Всім господаркам відомо, що тісто для вареників складається з декількох простих інгредієнтів. Найголовніше при приготуванні правильно витримати пропорції. Ось рецепт, який завжди у вас вийде!
Тісто для вареників готується з борошна, кип'яченої і злегка охолодженої води і яєчного жовтка.
- Борошно - 350 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Вода тепла кип'ячена - 125 мілілітрів

1. Змішайте в мисці просіяне борошно, жовток і теплу (не гарячу! ) кип'ячену воду.

2. Замісити тісто. Воно повинно бути еластичним і не липнути до рук. Розділити тісто на три частини. Ці частини, з якими не працюєте, оберніть харчовою плівкою. Так тісто не висохне і з ним буде легше працювати. До того ж, його можна зберігати в холодильнику.

3. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні, виріжте склянкою гуртки і ліпіть вареники. Тісто для вареників готове!