Тісто для торта на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочу вам розповісти, як приготувати тісто для торта на кефірі. Впевнена, з таким універсальним рецептом будь-які ваші кондитерські фантазії втіляться в життя! Коржі будуть в міру щільними і пишними!
Опис приготування:
Зрозуміло, такий рецепт приготування тіста для торта на кефірі буде доречним далеко не для кожного рецепту, адже тут у нас дріжджове тісто, а тому, якщо ви звикли до бісквітним коржам, вийде абсолютно інший результат. Так що подивіться варіанти тортів з дріжджовим тестом і готуйте із задоволенням!
- Кефір - 100 мілілітрів
- Борошно - 9 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі швидкі - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
1. Спочатку змішаємо трохи підігрітий кефір і дріжджі, а також цукор. Ця суміш нехай постоїть, поки не вступлять дріжджі в реакцію і не з'явиться піна.
2. Через пару хвилин після цього сіль перетираємо з яйцем і вливаємо кефірну суміш. Перемішаємо.
3. Всипаємо тепер борошно і замісити однорідне тісто.
4. А тепер додамо розм'якшене натерте на тертці масло і ще раз вимішати. Тепер залишимо тісто підійти в теплому місці на 2-3 годину.
5. Вуаля! Testo майже!