Рецепт Тісто для пиріжків (простий рецепт) фото

Тісто для пиріжків (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На обід, На вечерю, На полуденок, Святковий обід
Випічка, Пироги, Булочки, Пиріжки

Ділюся з вами сімейним рецептом тіста для пиріжків. Він не вимагає багато вашого часу і приготування пиріжків буде без зайвої мороки. Рецепт тіста базовий і підійде для пиріжків з будь-якою начинкою.

Діставайте ручки і записуйте, як приготувати просте тісто для пиріжків. Регулюйте кількість цукру для тесту, виходячи з начинки, яку збираєтеся використовувати для випічки. Тісто виходить еластичним і не дозволить начинці витекти назовні. Тому я вважаю його ідеальним. Спробуйте приготувати і ви, самі переконаєтеся в його ідеальності.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Кефір - 1-2 склянок
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(+ масло для смаження)
тісто для пиріжків (простий рецепт) - фото крок 1
У миску просійте борошно, влийте половину кефіру (кімнатної температури), додайте дріжджі і цукор. Ретельно перемішайте масу до однорідності.
тісто для пиріжків (простий рецепт) - фото крок 2
Залиште тісто на 10 хвилин в теплому місці, воно злегка підійде.
тісто для пиріжків (простий рецепт) - фото крок 3
Вбийте яйце, додайте сіль і залишився кефір.
тісто для пиріжків (простий рецепт) - фото крок 4
Замісити тісто дерев'яною лопаткою. Воно буде липким, додайте рослинне масло. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці підходити на 30 хвилин.
тісто для пиріжків (простий рецепт) - фото крок 5
Коли тісто відпочило, змастіть руки і поверхня стола рослинним маслом, формуйте кульки однакового розміру. Тісто фаршируйте будь-якою начинкою, яка буде вам до душі і ставте випікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин.

Схожі рецепти