Простий рецепт пиріжків з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям домашньої випічки! Сьогодні я хочу розповісти вам простий рецепт, як приготувати пиріжки з капустою. Ніжні, ароматні і дуже пишні пиріжки готуються дуже просто!
Дуже смачні пиріжки з капустою виходять за цим рецептом. Тісто пишне, ніжне й ароматне, а начинка соковита! Ці пиріжки стали моїми улюбленими з першого приготування. Відмінно підійдуть на обід, сподобаються діткам. Рекомендую спробувати всім.
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Тепла вода - 360 мілілітрів
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Пшеничне борошно - 4-4, 5 склянки
- Цукор - 5 чайних ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Приготування починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
В окремій ємності змішуємо сухі дріжджі, цукор і заливаємо це дуже теплою водою. Гарненько перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. Опара готова.
У глибокій мисці змішуємо опару, сіль, поступово додаємо просіяне борошно, рослинна олія.
Гарненько вимішуємо тісто, щоб воно стало однорідним, еластичним і не липло до рук. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на одну годину.
Через годину тісто збільшиться вдвічі. Знову прибираємо тісто на годину, тим часом займемося начинкою.
Промиваємо капусту під водою, шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого. Солимо, перчимо начинку.
Тісто обминають, діляться на 16 частин. Кожна кулька розгортаємо в коржик, в центр якої кладемо начинку. Защипуємо краю пиріжків.
Викладаємо пиріжки швом вниз на деко, застелене пергаментом, і залишаємо на расстойку під рушником на 20 хвилин. Змащуємо поверхню яйцем і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 250 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин.
Пиріжки з капустою готові, смачного!