Тісто для курника на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для курника в принципі можна використовувати будь-який, тільки, щоб воно було не солодким, звичайно. Пропоную зробити тісто для курника на сметані. Це перевірений варіант і дуже вдалий.
Цей рецепт - класичний варіант здобного тіста для наслідках пирогів, в тому числі Курник. Приготувати тісто для курника на сметані не складно. Головне, щоб сметана була свіжа, а молоко жирніше. Вироби з такого тіста виходять пишними, смачними, з красивою скоринкою. Пишу, а у самій навіть слинки течуть. Тому зараз швидко, детально напишу, як замістити тісто для курника на сметані і почнемо його готувати. Отже:
1. Чотири повні столові ложки свіжої сметани розмішуємо зі збитим виделкою яйцем.
2. Додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко, яке повинно бути великий жирності.
3. Тепер додаємо в суміш сіль і соду і добре перемішуємо.
4. Всипаємо поступово борошно і замішуємо досить круте тісто.
5. Тісто поміщаємо хоча б на півгодини в холодильник, щоб воно стало більш пластичним.
6. Ділимо тісто на дві частини і формуємо курник з обраної начинкою на ваш смак.
- Крем - 4 Ст. Ложки (повних)
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 2 щіпки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 1/4 склянки (жирне)
1. Чотири повні столові ложки свіжої сметани розмішуємо зі збитим виделкою яйцем.
2. Додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко, яке повинно бути великий жирності.
3. Тепер додаємо в суміш сіль і соду і добре перемішуємо.
4. Всипаємо поступово борошно і замішуємо досить круте тісто.
5. Тісто поміщаємо хоча б на півгодини в холодильник, щоб воно стало більш пластичним.
6. Ділимо тісто на дві частини і формуємо курник з обраної начинкою на ваш смак.