Рецепт Тісто для курника на сметані фото

Тісто для курника на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Тісто для курника в принципі можна використовувати будь-який, тільки, щоб воно було не солодким, звичайно. Пропоную зробити тісто для курника на сметані. Це перевірений варіант і дуже вдалий.

Опис приготування:

Цей рецепт - класичний варіант здобного тіста для наслідках пирогів, в тому числі Курник. Приготувати тісто для курника на сметані не складно. Головне, щоб сметана була свіжа, а молоко жирніше. Вироби з такого тіста виходять пишними, смачними, з красивою скоринкою. Пишу, а у самій навіть слинки течуть. Тому зараз швидко, детально напишу, як замістити тісто для курника на сметані і почнемо його готувати. Отже:

1. Чотири повні столові ложки свіжої сметани розмішуємо зі збитим виделкою яйцем.

2. Додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко, яке повинно бути великий жирності.

3. Тепер додаємо в суміш сіль і соду і добре перемішуємо.

4. Всипаємо поступово борошно і замішуємо досить круте тісто.

5. Тісто поміщаємо хоча б на півгодини в холодильник, щоб воно стало більш пластичним.

6. Ділимо тісто на дві частини і формуємо курник з обраної начинкою на ваш смак.

  • Крем - 4 Ст. Ложки (повних)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 2 щіпки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 1/4 склянки (жирне)
Цей рецепт - класичний варіант здобного тіста для наслідках пирогів, в тому числі Курник. Приготувати тісто для курника на сметані не складно. Головне, щоб сметана була свіжа, а молоко жирніше. Вироби з такого тіста виходять пишними, смачними, з красивою скоринкою. Пишу, а у самій навіть слинки течуть. Тому зараз швидко, детально напишу, як замістити тісто для курника на сметані і почнемо його готувати. Отже:

1. Чотири повні столові ложки свіжої сметани розмішуємо зі збитим виделкою яйцем.

2. Додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко, яке повинно бути великий жирності.

3. Тепер додаємо в суміш сіль і соду і добре перемішуємо.

4. Всипаємо поступово борошно і замішуємо досить круте тісто.

5. Тісто поміщаємо хоча б на півгодини в холодильник, щоб воно стало більш пластичним.

6. Ділимо тісто на дві частини і формуємо курник з обраної начинкою на ваш смак.

Схожі рецепти