Тісто для курника на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для курника можна вибрати будь-який, як без дріжджове, так і на дріжджах. Я пропоную рецепт дріжджового тіста для курника на молоці. Тісто виходить пишним і легко піддається формуванню пирогів.
Тісто для курника на молоці я готую давно. Це перевірений варіант і тому я його рекомендую беззастережно. Пироги з такого тіста виходять пишними і смачними. З такої кількості тесту у вас вийде досить великий пиріг, яким можна нагодувати ціле сімейство. Можна використовувати не все тісто саме для курника, а зліпити ще пиріжки з іншою начинкою. Тому цей рецепт-дуже вигідний. Молоко для тесту обов'язково має бути теплим, щоб опара добре підійшла. Дріжджі я використовую сухі для швидкого замісу. Ось докладний рецепт приготування тіста для курника на молоці :
1. У теплому молоці розвести дріжджі.
2. Додати півпачки маргарину, сіль і цукор.
3. Дати постояти 15-20 хвилин в теплому місці.
4. Додати другу половину м'якого маргарину, яйця і борошно.
5. Ретельно вимісити тісто і дати піднятися в теплому місці.
6. Тісто для курника на молоці готове! Можна начиняти і пекти пиріг.
- Молоко - 0, 5 L
- Маргарин - 250 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 10 грам (сухі)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 кілограм
1. У теплому молоці розвести дріжджі.
2. Додати півпачки маргарину, сіль і цукор.
3. Дати постояти 15-20 хвилин в теплому місці.
4. Додати другу половину м'якого маргарину, яйця і борошно.
5. Ретельно вимісити тісто і дати піднятися в теплому місці.
6. Тісто для курника на молоці готове! Можна начиняти і пекти пиріг.