Рецепт Тісто для курника на кефірі фото

Тісто для курника на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Найбільше часу при приготуванні курника йде на підготовку тесту. Тому викладаю тут рецепт приготування тіста для курника на кефірі, щоб воно завжди було під рукою.

Опис приготування:

Рецепт приготування тіста для курника на кефірі дуже простий. До того ж тісто, приготоване на кефірі відрізняється більшою м'якістю. Таке тісто може пролежати в холодильнику кілька днів, при цьому воно не втратить своїх смакових якостей. Розтоплюємо масло (або маргарину) і перемішуємо зі збитими яйцями. Після додаємо цукор, сіль, все перемішуємо. Заливаємо кефір. Залишилося тільки потроху засипати борошна і замісити тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику. Тісто може стояти в холодильнику днями.

  • Борошно - 700 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Кефір - 1 Склянка
  • Вершкової масло - 150 грам (можна використовувати маргарин)
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
тісто для курника на кефірі - фото крок 1
Розтоплюємо масло на повільному вогні.
тісто для курника на кефірі - фото крок 2
Змішуємо його зі збитими яйцями і додаємо цукор, сіль, все перемішуємо.
тісто для курника на кефірі - фото крок 3
Додаємо кефір.
тісто для курника на кефірі - фото крок 4
Засипаємо потроху борошно. Можна засипати через сито, так тісто вийде пишніше.
тісто для курника на кефірі - фото крок 5
Заважати тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику.

Схожі рецепти