Тісто для курника на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Найбільше часу при приготуванні курника йде на підготовку тесту. Тому викладаю тут рецепт приготування тіста для курника на кефірі, щоб воно завжди було під рукою.
Опис приготування:
Рецепт приготування тіста для курника на кефірі дуже простий. До того ж тісто, приготоване на кефірі відрізняється більшою м'якістю. Таке тісто може пролежати в холодильнику кілька днів, при цьому воно не втратить своїх смакових якостей. Розтоплюємо масло (або маргарину) і перемішуємо зі збитими яйцями. Після додаємо цукор, сіль, все перемішуємо. Заливаємо кефір. Залишилося тільки потроху засипати борошна і замісити тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику. Тісто може стояти в холодильнику днями.
- Борошно - 700 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкової масло - 150 грам (можна використовувати маргарин)
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Розтоплюємо масло на повільному вогні.
Змішуємо його зі збитими яйцями і додаємо цукор, сіль, все перемішуємо.
Додаємо кефір.
Засипаємо потроху борошно. Можна засипати через сито, так тісто вийде пишніше.
Заважати тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику.