Тісто для курника на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Найбільше часу при приготуванні курника йде на підготовку тесту. Тому викладаю тут рецепт приготування тіста для курника на кефірі, щоб воно завжди було під рукою.
Рецепт приготування тіста для курника на кефірі дуже простий. До того ж тісто, приготоване на кефірі відрізняється більшою м'якістю. Таке тісто може пролежати в холодильнику кілька днів, при цьому воно не втратить своїх смакових якостей. Розтоплюємо масло (або маргарину) і перемішуємо зі збитими яйцями. Після додаємо цукор, сіль, все перемішуємо. Заливаємо кефір. Залишилося тільки потроху засипати борошна і замісити тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику. Тісто може стояти в холодильнику днями.
- Борошно - 700 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкової масло - 150 грам (можна використовувати маргарин)
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Розтоплюємо масло на повільному вогні.
Змішуємо його зі збитими яйцями і додаємо цукор, сіль, все перемішуємо.
Додаємо кефір.
Засипаємо потроху борошно. Можна засипати через сито, так тісто вийде пишніше.
Заважати тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику.