Рецепт Тісто для курника на кефірі фото

Тісто для курника на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Сідало

Найбільше часу при приготуванні курника йде на підготовку тесту. Тому викладаю тут рецепт приготування тіста для курника на кефірі, щоб воно завжди було під рукою.

Рецепт приготування тіста для курника на кефірі дуже простий. До того ж тісто, приготоване на кефірі відрізняється більшою м'якістю. Таке тісто може пролежати в холодильнику кілька днів, при цьому воно не втратить своїх смакових якостей. Розтоплюємо масло (або маргарину) і перемішуємо зі збитими яйцями. Після додаємо цукор, сіль, все перемішуємо. Заливаємо кефір. Залишилося тільки потроху засипати борошна і замісити тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику. Тісто може стояти в холодильнику днями.

  • Борошно - 700 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Кефір - 1 Склянка
  • Вершкової масло - 150 грам (можна використовувати маргарин)
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
тісто для курника на кефірі - фото крок 1
Розтоплюємо масло на повільному вогні.
тісто для курника на кефірі - фото крок 2
Змішуємо його зі збитими яйцями і додаємо цукор, сіль, все перемішуємо.
тісто для курника на кефірі - фото крок 3
Додаємо кефір.
тісто для курника на кефірі - фото крок 4
Засипаємо потроху борошно. Можна засипати через сито, так тісто вийде пишніше.
тісто для курника на кефірі - фото крок 5
Заважати тісто. Тісто має вийти м'яким. Тепер можна загорнути його в поліетилен або покласти в каструлю (попередньо змастивши олією) і залишити в холодильнику.

Схожі рецепти