Тісто для курника здобне
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати тісто для курника здобне, дуже простий, досить тільки змішати всі інгредієнти, замісити їх - і все готово. Основою для здобного тіста може бути сметана або кефір.
Курник - смачна і цікава випічка, для якої в якості начинки можна використовувати фарш зі свинини, шматочки курки і інші інгредієнти. Здобне тісто готується на основі, маргарину, сметани, кефіру, майонезу та інших молочних продуктів, а також з обов'язковим додаванням яєць, цукру, соди. Виходить дуже смачне тісто, яке можна використовувати в якості приготування та іншої випічки. Дивіться, як приготувати тісто для курника.
- Маргарин або вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 300-400 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Маргарин перекладаємо в миску і розтоплюємо на слабкому вогні або скористаємося мікрохвильовою піччю. Не допускайте закипання.
2. Трохи охолоджуємо маргарин, вбиваємо 1 яйце (якщо не остудити, то воно може згорнутися), кладемо сметану, соду і чайну ложку солі. Перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
3. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб вона збагатилася киснем. Тоді випічка буде більш повітряної і легкою. Порційно всипаємо борошно до рідкої масі.
4. Замішує круте тісто. Потрібно дуже ретельно вимісити його руками. Готове тісто накриваємо рушником і відправляємо в холодильник на пів години. Далі з нього можна випікати курник.