Рецепт Тісто для курника здобне фото

Тісто для курника здобне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.

Рецепт, як приготувати тісто для курника здобне, дуже простий, досить тільки змішати всі інгредієнти, замісити їх - і все готово. Основою для здобного тіста може бути сметана або кефір.

Опис приготування:

Курник - смачна і цікава випічка, для якої в якості начинки можна використовувати фарш зі свинини, шматочки курки і інші інгредієнти. Здобне тісто готується на основі, маргарину, сметани, кефіру, майонезу та інших молочних продуктів, а також з обов'язковим додаванням яєць, цукру, соди. Виходить дуже смачне тісто, яке можна використовувати в якості приготування та іншої випічки. Дивіться, як приготувати тісто для курника.

  • Маргарин або вершкове масло - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 300-400 грам
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
тісто для курника здобне - фото крок 1
1. Маргарин перекладаємо в миску і розтоплюємо на слабкому вогні або скористаємося мікрохвильовою піччю. Не допускайте закипання.
тісто для курника здобне - фото крок 2
2. Трохи охолоджуємо маргарин, вбиваємо 1 яйце (якщо не остудити, то воно може згорнутися), кладемо сметану, соду і чайну ложку солі. Перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
тісто для курника здобне - фото крок 3
3. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб вона збагатилася киснем. Тоді випічка буде більш повітряної і легкою. Порційно всипаємо борошно до рідкої масі.
тісто для курника здобне - фото крок 4
4. Замішує круте тісто. Потрібно дуже ретельно вимісити його руками. Готове тісто накриваємо рушником і відправляємо в холодильник на пів години. Далі з нього можна випікати курник.

Схожі рецепти