Рецепт Тісто для хачапурі фото

Тісто для хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Борошно
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Секрет приготування хачапурі - це хороший сир і правильне тісто. Де купити сир - шукайте самі, а ось правильний рецепт тесту для хачапурі я вам підкажу.

Опис приготування:

Цей рецепт тесту для хачапурі я довго шукав. Історія наступна: у нас біля будинку десь рік тому відкрили маленьку грузинську пекарню, де по суті крім хачапурі нічого і не готують. Але зате хачапурі там готують так, що у мене просто слів не вистачає описати. Феєрично смачно. Правильний сир вони привозять з Грузії, і при бажанні можна купити у них прямо в пекарні трохи сиру. Так я і робив. Рецепти тіста для хачапурі я шукав в інтернеті, але що б я не намагався - виходило не так смачно, як в пекарні. У підсумку я цілий місяць діставав їх головного пекаря, молодого хлопця Левана, щоб той поділився рецептом. Довгий час він заперечував, але в результаті здався і дав мені все-таки рецепт тесту для хачапурі Ну, а я цим рецептом ділюся з вами. Повірте мені, цей варіант тесту - найкращий.

  • Борошно - 1150 грам(1 кг відразу + 150 гр в кінці)
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Олія - 50 мілілітрів
тісто для хачапурі - фото крок 1
Що входить в тісто для хачапурі - ви можете побачити на цьому фото.
тісто для хачапурі - фото крок 2
Нагрейте воду до 35 градусів і розчиніть в ній дріжджі.
тісто для хачапурі - фото крок 3
В іншу миску просійте борошно, зробіть в ній поглиблення (кратер).
тісто для хачапурі - фото крок 4
В цей кратер додаємо розчинені дріжджі, олія, молоко і сире яйце. Якщо хочете, щоб тісто для хачапурі після запікання мало золотистий відтінок, додайте чайну ложку цукру.
тісто для хачапурі - фото крок 5
Замішуйте тісто від центру до країв, поки все інгредієнти не перемішається.
тісто для хачапурі - фото крок 6
Місити тісто потрібно до тих пір, поки у вас не вийде ось такий ось сухий кульку.
тісто для хачапурі - фото крок 7
Накриваємо миску з кулькою тесту рушником і залишаємо на 2 години в теплому місці. За цей час тісто підніметься, як показано на фото.
тісто для хачапурі - фото крок 8
Додайте в тісто залишилися 150 грамів борошна. Руками замісити тісто ще раз.
тісто для хачапурі - фото крок 9
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить тісто для трьох хачапурі. Поділяємо тісто на три частини - і все, тісто для хачапурі готове!

Схожі рецепти