Тісто для хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Секрет приготування хачапурі - це хороший сир і правильне тісто. Де купити сир - шукайте самі, а ось правильний рецепт тесту для хачапурі я вам підкажу.
Цей рецепт тесту для хачапурі я довго шукав. Історія наступна: у нас біля будинку десь рік тому відкрили маленьку грузинську пекарню, де по суті крім хачапурі нічого і не готують. Але зате хачапурі там готують так, що у мене просто слів не вистачає описати. Феєрично смачно. Правильний сир вони привозять з Грузії, і при бажанні можна купити у них прямо в пекарні трохи сиру. Так я і робив. Рецепти тіста для хачапурі я шукав в інтернеті, але що б я не намагався - виходило не так смачно, як в пекарні. У підсумку я цілий місяць діставав їх головного пекаря, молодого хлопця Левана, щоб той поділився рецептом. Довгий час він заперечував, але в результаті здався і дав мені все-таки рецепт тесту для хачапурі Ну, а я цим рецептом ділюся з вами. Повірте мені, цей варіант тесту - найкращий.
- Борошно - 1150 грам(1 кг відразу + 150 гр в кінці)
- Вода - 200 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Олія - 50 мілілітрів