Тісто для хачапурі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Xacapuri - один з найпопулярніших видів грузинської випічки. Традиційно тісто для хачапурі замішують на мацоні (грузинському кисломолочний продукт), я ж пропоную приготувати його кефірі.
Я дуже люблю хачапурі. Готую їх дуже часто, адже їх можна подавати практично до будь-якої страви замість хліба, можна взяти з собою на роботу або на прогулянку. На перший погляд, це звичайний корж, але сир всередині робить його дуже смачним і соковитим. Мій рецепт, як приготувати тісто для хачапурі на кефірі, звичайно ж не традиційний грузинський, але блюдо все одно виходить дуже смачним. Звичайно, мені хотілося б спробувати класичний грузинський хачапурі на мацоні і порівняти результат, може, колись мені і вдасться це зробити. А поки я тішу своїх рідних адаптованими хачапурі на кефірі з моцарелою і сулугуні.
- Кефір - 250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач для тіста - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
В кефірі кімнатної температури розведіть цукор.
Додайте тепер сіль і розпушувач.
Всипте половину борошна, гарненько перемішайте ложкою. Потім перекладіть тісто на робочу поверхню, підсипте ще борошна і замісити м'яке еластичність тісто.
Testo майже. Подгтовьте начинку з сулугуні або моцарели. Тонко розкачайте тісто, викладіть в середину начинку, зберіть і защипніть краю. Розкачайте отриманий мішечок качалкою в коржик.
Обсмажте хачапурі на сковороді з двох сторін до готовності. Смачного!