Хачапурі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів випічки, які при цьому хочуть зберегти фігуру - легкі хачапурі стануть паличкою-виручалочкою. Завдяки цим рецептом хачапурі на кефірі стануть одним з Ваших улюблених страв.
Рецептів хачапурі існує дійсно дуже багато. Найчастіше тісто роблять для них листкове або дріжджове. Можна поекспериментувати і з кефіром. Для приготування хачапурі на кефірі можна брати не тільки бринзу і сулугуні (хоча, зазвичай використовують саме ці сорти), але, наприклад, фета і моцарелла. Твердий сир можна взяти російський або пармезан, головне, щоб він був твердим.
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Кефір - 200 грам
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Бринза - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Добре - 150 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Приготуйте інгредієнти.
Готуємо тісто: розводимо дріжджі, додаємо їх в борошно, потім сіль, кефір і масло. Замішуємо, а потім отставляем і даємо тісту підійти.
Тим часом робимо начинку. Твердий сир натріть на крупній тертці, м'які сорти розімніть вилкою. Сформуйте 4 кульки.
Коли тісто підійде, розділіть його на 8 частин.
Качалкою розгортаємо коржики.
Викладаємо начинку.
Накриваємо інший коржем тесту.
Змащуємо хачапурі яйцем. Відправляємо в духовку при 180 З 50-60 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Готового блюда даємо охолонути, потім подаємо. Смачного)