Рецепт Хачапурі на кефірі фото

Хачапурі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Для любителів випічки, які при цьому хочуть зберегти фігуру - легкі хачапурі стануть паличкою-виручалочкою. Завдяки цим рецептом хачапурі на кефірі стануть одним з Ваших улюблених страв.

Рецептів хачапурі існує дійсно дуже багато. Найчастіше тісто роблять для них листкове або дріжджове. Можна поекспериментувати і з кефіром. Для приготування хачапурі на кефірі можна брати не тільки бринзу і сулугуні (хоча, зазвичай використовують саме ці сорти), але, наприклад, фета і моцарелла. Твердий сир можна взяти російський або пармезан, головне, щоб він був твердим.

  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Кефір - 200 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Бринза - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Добре - 150 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
хачапурі на кефірі - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти.
хачапурі на кефірі - фото крок 2
Готуємо тісто: розводимо дріжджі, додаємо їх в борошно, потім сіль, кефір і масло. Замішуємо, а потім отставляем і даємо тісту підійти.
хачапурі на кефірі - фото крок 3
Тим часом робимо начинку. Твердий сир натріть на крупній тертці, м'які сорти розімніть вилкою. Сформуйте 4 кульки.
хачапурі на кефірі - фото крок 4
Коли тісто підійде, розділіть його на 8 частин.
хачапурі на кефірі - фото крок 5
Качалкою розгортаємо коржики.
хачапурі на кефірі - фото крок 6
Викладаємо начинку.
хачапурі на кефірі - фото крок 7
Накриваємо інший коржем тесту.
хачапурі на кефірі - фото крок 8
Змащуємо хачапурі яйцем. Відправляємо в духовку при 180 З 50-60 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Готового блюда даємо охолонути, потім подаємо. Смачного)

Схожі рецепти