Хачапурі з сиром на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі - чудово блюдо, яке відноситься до Грузинської кухні. Хочете дізнатися, як приготувати хачапурі з сиром? Швидше знайомтеся з рецептом!
Xacapuri, як і будь-яку страву, дійшла до нашого часу, має найрізноманітніші варіанти приготування. Крім класичного рецепту страви, ви можете приготувати хачапурі по-аджарський, де в блюдо додають сире яйце, а саме хачапурі має форму човники. До речі, цікавий факт: виявляється, у вересні 2011 року грузинській владі вдалося отримати патент на хачапурі і ряд інших страв грузинської кухні, що змушує задуматися про широку популярності цього чудового блюда.
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 3/4 склянки
- Сир - 400 грам(200 - моцарелла, 200 - фета)
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
Готуємо тісто. Борошно просіваємо, додаємо в неї сіль і цукор.
У борошно додаємо кефір, гарненько все замішуємо. В кінцевому підсумку тісто має мати приблизно такий вигляд.
Готуємо начинку. В окрему ємність натираємо на тертці моцарелу, кришимо туди фету і додаємо сир.
Формуємо з сирної маси кульки.
З тіста формуємо довгасту ковбаску, нарізаємо її на 8 частин.
Розкачуємо тісто невеликими кружечками. На один гурток викладаємо сирний кульку, другим таким же кружком накриваємо зверху.
Розкачуємо в невеликі коржі.
Обсмажуємо наші коржі на розігрітій сковороді по 3 хвилини з кожного боку.
Смачного!