Рецепт Тісто на хачапурі фото

Тісто на хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 1-3
Час приготування: 10 хв.

Поспішаю поділитися з вами простий і напрочуд вдалою ідеєю, як приготувати тісто на хачапурі без дріжджів. Швидко і без особливого клопоту ви зможете зробити ці класні коржі.

Опис приготування:

Якщо ви вирішили зробити хачапурі з сиром (або будь-який інший начинкою) і не хочете довго возитися з тестом, то пропоную вам приготувати його на основі сиру. Таке тісто виходить дивно ніжним, дуже хрустким і неймовірно смачним. Хачапурі можна як запікати в духовці, так і смажити на сковороді.

  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сир - 250 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Яйце - 1 штука(+ жовток для змазування)
тісто на хачапурі - фото крок 1
1. Сир протріть через сито або збийте злегка в чаші блендера.
тісто на хачапурі - фото крок 2
2. Яйце збийте з цукром, розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і розпушувачем. Додайте сир і просіяне борошно.
тісто на хачапурі - фото крок 3
3. Ретельно перемішайте спочатку лопаткою, а потім вимісити руками.
тісто на хачапурі - фото крок 4
4. З готовим тестом дуже зручно працювати. Залежно від бажаного розміру ваших хачапурі розділіть тісто на кілька частин.
тісто на хачапурі - фото крок 5
5. Розкачайте його тонко і викладіть на пергамент.
тісто на хачапурі - фото крок 6
6. З начинкою теж все досить просто. Один з можливих варіантів - це тертий сир, яйце, трохи сметани і пропущений через прес часник.
тісто на хачапурі - фото крок 7
7. Ретельно перемішайте начинку.
тісто на хачапурі - фото крок 8
8. І розподіліть рівним шаром.
тісто на хачапурі - фото крок 9
9. Накрийте другим шаром тіста і заліпити краю. Зробіть проколи виделкою на поверхні тесту.
тісто на хачапурі - фото крок 10
10. Змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
тісто на хачапурі - фото крок 11
11. Запікайте хвилин 20-30 до рум'яної скоринки. Перед подачею хачапурі можна присипати подрібненою петрушкою і тертим сиром. Смачного!

Схожі рецепти