Тісто на хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами простий і напрочуд вдалою ідеєю, як приготувати тісто на хачапурі без дріжджів. Швидко і без особливого клопоту ви зможете зробити ці класні коржі.
Якщо ви вирішили зробити хачапурі з сиром (або будь-який інший начинкою) і не хочете довго возитися з тестом, то пропоную вам приготувати його на основі сиру. Таке тісто виходить дивно ніжним, дуже хрустким і неймовірно смачним. Хачапурі можна як запікати в духовці, так і смажити на сковороді.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 1 штука(+ жовток для змазування)
1. Сир протріть через сито або збийте злегка в чаші блендера.
2. Яйце збийте з цукром, розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і розпушувачем. Додайте сир і просіяне борошно.
3. Ретельно перемішайте спочатку лопаткою, а потім вимісити руками.
4. З готовим тестом дуже зручно працювати. Залежно від бажаного розміру ваших хачапурі розділіть тісто на кілька частин.
5. Розкачайте його тонко і викладіть на пергамент.
6. З начинкою теж все досить просто. Один з можливих варіантів - це тертий сир, яйце, трохи сметани і пропущений через прес часник.
7. Ретельно перемішайте начинку.
8. І розподіліть рівним шаром.
9. Накрийте другим шаром тіста і заліпити краю. Зробіть проколи виделкою на поверхні тесту.
10. Змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
11. Запікайте хвилин 20-30 до рум'яної скоринки. Перед подачею хачапурі можна присипати подрібненою петрушкою і тертим сиром. Смачного!