Рецепт Тісто для чебуреків на воді фото

Тісто для чебуреків на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Готувати різну смакоту вдома не так вже й складно, особливо якщо язик йде про чебуреках. Я пропоную вам досить простий рецепт тіста для них, з яким ви впораєтеся дуже швидко і легко.

Опис приготування:

Я раніше завжди, коли дивилася на різні страви з тіста, думала, що приготувати їх самостійно просто нереально, особливо для мене, тому я вважала за краще купувати їх в магазинах і кафе. Але ось для чебуреків я зробила виняток і вирішила приготувати їх вдома. Вони вийшли настільки смачними, що тепер я хочу поділитися з вами своїм успіхом і розповісти, як зробити тісто для чебуреків на воді. Це дуже простий рецепт, з яким впорається абсолютно будь-який, адже це тісто неможливо зіпсувати. Ну а оскільки воно не дріжджове, на його приготування йдуть лічені хвилини, загалом, все гранично просто і швидко. І якщо ви, як і я, є фанатом чебуреків, то тепер ви знаєте, як зробити тісто для чебуреків на воді в домашніх умовах, тому не лінуйтеся і приступайте до справи.

  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
тісто для чебуреків на воді - фото крок 1
Насамперед, для того щоб тісто було м'яке, а чебуреки смачні, борошно необхідно просіяти.
тісто для чебуреків на воді - фото крок 2
Воду наливаємо в каструлю, додаємо сіль і рослинне масло. Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і просіваємо в каструлю 100 грам борошна. Швиденько перемішуємо все дерев'яною лопаткою, щоб не утворилися грудочки. Коли маса стане однорідною, вимикаємо вогонь і даємо їй охолонути.
тісто для чебуреків на воді - фото крок 3
Коли приготовлена ​​маса стане теплою, додаємо до неї яйце і горілку, перемішуємо все і починаємо поступово всипати борошно, що залишилося.
тісто для чебуреків на воді - фото крок 4
Коли тісто стане важко заважати лопаткою, викладаємо його на стіл, посипаний борошном, і починаємо замішувати вручну. Не лінуйтеся і витратьте на це хвилин 20, потім перекладіть готове тісто в миску, накрийте рушником і залиште його на 0, 5-1 час. Потім можете сміливо приступати до ліплення чебуреків.

Схожі рецепти