Тісто для чебуреків на холодній воді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Çebureki - улюблене блюдо багатьох, тому я вирішила розповісти, як приготувати тісто для чебуреків на холодній воді - дуже легку в приготуванні основу, яка виходить хрусткою і тонкої.
Опис приготування:
Тісто, приготоване за цим рецептом, виходить дуже тонким і хрустким - справжнім класичним тестом для чебуреків. Найкраще використовувати мінеральну холодну воду - вона додасть чебуреками пористу структуру. Обов'язково попередньо охолодіть воду в морозилці, щоб вона була максимально холодної - саме завдяки цьому тісто не розбухає і виходить дуже хрустким.
- Біла пшеничне борошно - 450 грам
- Дуже холодна вода - 235 мілілітрів
- Рослинна олія - 45 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
1. Міксером збийте яйце з дрібкою сіллю. Продовжуючи збивати, додайте дуже холодну воду. Збивайте до утворення білої пишної піни.
2. В кінці додайте рослинне масло і вимкніть міксер - маса повинна вийти дуже пишною і білою. У мисці з просіяного борошном зробіть поглиблення і додайте білу пишну суміш.
3. Перемішайте до однорідності, після чого вимісити тісто руками на робочій поверхні. Готове тісто має бути гладким і еластичним.
4. Округлите тісто, перекладіть в пакет і залиште на 1 годину в холодильнику. Смачного!