Тісто для бісквіта
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто використовують для приготування різних десертів. Але бісквіт - примхлива річ і не у всіх виходить легким, пишним. Приготуємо тісто для класичного бісквіта, який виходить завжди.
Бісквіт - ідеальна основа для тістечок, тортів і інших десертів. Але не у всіх господинь виходить приготувати правильне тісто, щоб вийшов смачна і пишна випічка. Сьогодні я розповім вам, як приготувати тісто для бісквіта, щоб той вийшов високим, повітряним і смачним. Дотримуйтесь кроків рецепта, і у вас вийде ідеальний бісквіт.
- Яйце - 4 штуки
- Пшеничне борошно - 120 грам
- Цукор - 110 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 10 грам
Підготуємо інгредієнти для бісквітного тіста, борошно добре просіваємо (краще 2 рази) і відокремлюємо жовтки від білків.
Потім міксером збиваємо білки з дрібкою солі, починаючи з маленької швидкості і потроху додаємо цукор. Білки збільшуються в обсязі - збільшуємо швидкість збивання.
Потім, не перестаючи збивати, додаємо по одному жовтку.
Далі додаємо по одній ложці борошна і акуратно і повільно перемішуємо лопаткою або ложкою тісто знизу вгору.
Форму для тесту змащуємо невеликою кількістю рослинного масла або застилає пекарської папером. Потім акуратно виливаємо тісто в форму і відправляємо розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаємо бісквіт 30 хвилин, потім духовку вимикаємо, але бісквіт не дістаємо ще хвилин 15. Потім викладаємо бісквіт з формою на решітку, щоб він повністю охолов. Готовий бісквіт можна подавати до чаю або використовувати для приготування тортів.