Тістечко «макарони»
(покроковий рецепт з фото)
Напевно всі ви бачили в магазинах яскраві і апетитні тістечка, які називаються "макаруни" або "паста & Quot. Ось рецепт, як приготувати тістечко "макарони" в домашніх умовах. Нічого складного!
Ці тістечка виходять дуже красивими. Проявивши фантазію, ви можете зробити різнокольорові ласощі, додавши барвники різних кольорів. А в якості наповнювача для прошарку можна вибирати всілякі креми і джеми.
- Борошно мигдальна - 300 грам (можна приготувати самим, подрібнивши горіхи блендером)
- Білки яєчні - 165 грам
- Цукрова пудра - 255 грам
- Цукровий пісок - 270 грам
- Вода - 75 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Харчовий барвник - За смаком
- Джем або крем - За смаком (для прошарку макарунів)
У міксері змішайте миндальную борошно з цукровою пудрою, перекладіть в тарілку. Потім змішайте 105 г білка з харчова барвником, ваніллю і сіллю.
Змішайте цукровий пісок з водою і грійте в сотейнику, не дозволяючи вирувати, щоб температура досягла 118 градусів. Паралельно збийте білки, що залишилися в міцну піну. Як тільки сироп досяг 118 градусів, покладіть білок в масу з мигдальним борошном. Відведіть туди сироп, вливаючи його частинами, але поки не потрапляючи на білки.
Тепер замішайте масу лопаткою, доводячи її до однорідного стану.
Пергамент укладіть на деко. Масу для тістечок перекладіть в кондитерський мішок. Починайте видавлювати круглі печеньки на пергамент. Зручно намалювати на пергаменті гуртки однакового розміру, щоб печива вийшли рівними.
Духовку гріємо до 160 градусів і відправляємо туди деко на 11-12 хвилин. Спечені печеньки треба остудити, а потім скріпити по дві штуки обраним наповнювачем. Я беру вишневий джем.