Тістечко «картопля» класичне
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу поділитися з вами простим рецептом приготування тістечка "картошка" . Смак цих ласощів знайомий багатьом з дитинства, проте мало хто знає всі тонкощі, поки Спробуйте!
Такий десерт порадує як дорослого, так і дитини. За бажанням можна додати коньяк, як зробила це я. Однак, якщо картоплю будуть їсти дітки, його додавати не варто. Тістечко відмінно підійде до чаю і кави
- Печиво - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Коньяк (по бажанню) - 1 Ст. Ложка
- Волоський горіх / марципан - За смаком (для прикраси )
Приготування легендарного печива починаємо з того, що підготуємо необхідні інгредієнти. Печива пропустимо через м'ясорубку, або подрібнити в блендері в крихту.
Тепер приступаємо до змішування в окремій ємності згущеного молока, розм'якшеного вершкового масла і какао-порошку.
Тепер додаємо в суміш коньяк і добре перемішуємо все до однорідності. Консистенція маси повинна нагадувати шоколадну пасту.
Тепер додаємо в шоколадну основу печива, які попередньо були подрібнені до стану хлібної крихти. Знову все добре перемішуємо.
Спершу тісто необхідно перемішувати за допомогою ложки, а потім можна робити це руками. Готове тісто ділимо на 8-10 частин, після чого формуємо з кожної картоплю.
Готові картоплі будуть виглядати приблизно так.
Тепер необхідно обваляти кожне тістечко в какао-порошку. Для того, щоб какао не тануло в руках, його можна попередньо змішати з невеликою кількістю цукрової пудри. Прибираємо картоплі в холодильник або в морозилку на 10 хвилин.
По закінченню часу дістаємо тістечко з морозилки і прикрашаємо марципаном або ядрами волоських горіхів, імітуючи очі. Смачного!