Тістечко «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)
З випічкою завжди можлива маса експериментів. Одним з таких експериментів я хочу поділитися з вами і запропонувати подивитися, як приготувати тістечко "їжачки" в домашніх умовах.
Оригінальний і дуже простий рецепт тістечка "їжачки" знаком деяким ще з дитинства. Апетитні кульки можуть бути не тільки з вишнею, але і в шоколадом, наприклад, або горіхом. Вафельна крихта прекрасно завершує композицію смаків. Це прекрасний варіант десерту до чаю для всієї родини.
- Яйце - 5 штук (відварене круто)
- Вершкове масло - 250 грам
- Крем - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене )
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 0.5-1 склянки (скільки візьме тісто)
- Вафлі - 200-250 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 4-5 Ст. Ложок
1. Основою в рецепт приготування тістечка "їжачки" буде відвареної жовток. Попередньо зваріть яйця круто. Натріть на дуже дрібній тертці жовтки і викладіть їх в глибоку миску.
2. Додайте щіпку солі, сметану і трохи цукру (буквально 1 ложку).
3. Ретельно перемішайте всі до однорідності. Соду погасите соком лимона або оцтом, додайте в мисочку.
4. Розм'якшене вершкове масло додайте в тісто, збийте і поступово всипати просіяне борошно. Замісити тісто. Воно не повинно бути дуже щільним, але і не липнути до рук.
5. Відщипувати невеликий шматочок тесту. У центр вкладіть начинку. В даному випадку тістечко буде з вишнею.
6. Деко застеліть пергаментом або змастіть маслом. Сформуйте кульки і викладіть їх на деко. Розігрійте духовку до 200 градусів.
7. Випікаються кульки близько 20 хвилин.
8. Тепер можна зайнятися шоколадною карамеллю. У невелику каструльку відправте молоко, цукор і какао. Поставте на вогонь. Вафлі подрібніть в крихту.
9. Трохи остигле кульки опустіть в карамель і обваляйте з усіх боків в крихті. Залиште до застигання. Пригощайтеся!