Тістечка «Новорічна ніжність»
(покроковий рецепт з фото)
Чому б не зробити в Новий рік тістечка? А то постійно торти і фрукти. І з порційними десертами буде простіше. Нічого не треба різати на столі. А якщо вироби ще будуть красиво прикрашені…
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати тістечка "новорічна ніжність" . Для мене цей рецепт став знахідкою, так як я завжди любила суфле, а тут воно займає більшу частину десерту. Для прикраси варто заздалегідь вирізати сніжинку з паперу та використовувати їх в якості трафарету.
- Борошно - 50 грам
- Крохмаль - 30 грам
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 120 грам
- Лікер кавово-вершковий - 50 мілілітрів
- Вершки жирні - 500 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Шоколад білий - 200 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Какао - 30 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
Belk відділ Желтков. Збийте їх до отримання стійких піків з половиною чайної ложки лимонного соку і цукром. Приберіть в холодильник.
В іншому посуді збийте м'яке масло.
Розтопіть темний шоколад. Додайте його до маслу разом з жовтками. Збийте суміш. Потім додайте соду, гаситься лимонним соком. Обережно перемішайте суміш.
Змішайте білкову та шоколадну масу. Просійте в неї борошно з крохмалем. Замішайте тісто.
Запікайте тісто в розігрітій до 170 градусах духовці протягом 30 хвилин.
Поки бісквіт остигає, займіться суфле. Замочіть желатин в 100 грамах вершків.
Окремо збийте до піків вершки, додаючи до них пудру.
Білий шоколад розтопіть на водяній бані.
Набряклий желатин розчиніть на водяній бані.
Тепер змішайте желатинову і шоколадну маси. Потім збийте їх разом з вершками.
Корж просочити лікером. Влийте на нього вершкову масу, поставив по краю обруч, щоб нічого не витекло. Залиште тістечко на 3 години в холодильнику.
Наріжте виріб рівними порційними шматочками.
А тепер візьміть трафарет, просипьте через нього какао за допомогою сита. Ось така краса вийшла. Приємною дегустації!