Рецепт Десерт кульки «ніжність» фото

Десерт кульки «ніжність»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
ПП рецепти
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Нещодавно я захопилася східною кухнею, і ось зараз розкажу, як приготувати десерт кульки"Ніжність" інакше - Rasgullu. Це сирні кульки в солодкому сиропі - ніжний повітряний десерт. Спробуйте.

Опис приготування:

Звичайно, може здатися, що варити або тушкувати сирний продукт - це дивна витівка. Але не дарма ж це блюдо вважається традіцімонним десертом у багатьох східних країнах. Я спочатку теж боялася навіть пробувати, але в підсумку смак мені дуже навіть сподобався. Що тут важливо - так це не боятися експериментів з сиропом. Я в нього додавала вже і шматочки яблук, і чорнослив, і родзинки - виходить ніби солодка карамель з шматочками фруктів! словом, я вам краще розповім, як приготувати десерт кульки ніжність, а ви самі потім все побачите!

  • Сир - 100-200 грам (східний молочний продукт, який робиться з молока і лимонної кислоти, нагадує сир)
  • Вода - 4 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Приправа для глінтвейну - 2 Ст. Ложки (якщо ні - додайте за смаком шматочки яблук, трохи гвоздики, мускату і кориці)
десерт кульки
1. З готового панира кімнатної температури ліпимо однакові невеликі кульки. Ліпимо ретельно, щоб на них не було тріщин або нерівностей - інакше розваляться в процесі варіння.
десерт кульки
2. Воду з цукром доводимо до кипіння, поміщаємо туди кульки, тушкуємо / варимо на маленькому вогні, поки вони не збільшаться в розмірі і не піднімуться на поверхню. Тепер додаємо спеції - і ще раз доведемо до кипіння на маленькому вогні під кришкою.
десерт кульки
3. Готово! Розкладаємо по стаканчиках і подаємо при кімнатній температурі. Або потримаємо в холодильнику, поки сироп не застигне. Смачно і так, і так. Спробуйте!

Схожі рецепти