Бісквіт Ніжність
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт Ніжність - дуже простий у приготуванні торт з ніжною і повітряної текстурою, ідеально підходить для чаювань. Підкуповує своєю простотою приготування і багатством смаку.
Бісквіти - це такий дуже популярний в Європі вид тортів. Просочені якимось сиропом, вони просто чудові. Рецепт даного бісквіта я придумала не як така, а запозичила з книги On Cooking, проте трохи його видозмінила. Вийшло дуже здорово - текстура бісквіта виходить неймовірно ніжна і повітряна. Оскільки бісквіт чудово піднімається, він запросто підійде і як основа для якихось бісквітних тортів.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 400 грам
- Яйця - 5 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 250 грам
- Згущене молоко - 350 грам
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
Складові.
У мисці змішуємо борошно, сіль і розпушувач. Відставляємо.
У маленьку каструльку наливаємо молоко і кладемо масло. На повільному вогні прогріваємо до тих пір, поки масло не розтопиться.
В іншій каструльці до однорідного стану збиваємо яйця з цукром.
Тепер потроху почнемо підмішувати в яєчну суміш борошно і молоко. По черзі додаємо спершу ложку борошна…
…потім трошки молочної суміші.
Отриману масу збиваємо до однорідності. Беремо знімну форму, злегка присипаємо борошном і змащуємо маслецо. Виливаємо в неї тісто, ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 45-55 хвилин.
Готовий бісквіт виглядає приблизно наступним чином. Його необхідно остудити до кімнатної температури.
Остиглий бісквіт дістаємо з знімною форми.
Кладемо бісквіт в глибоку ємність (наприклад, в каструлю), яка в діаметрі злегка перевершує сам бісквіт. Глибоко протикаємо бісквіт ножем або виделкою.
У блендері перемішуємо до однорідності згущене молоко, сметану і ванільну есенцію. Що вийшла підживленням заливаємо наш бісквіт.
Ми залишаємо бісквіт в теплому місці на 5-6 годин під закритою кришкою. Бісквіт, немов губка, вбере в себе всю рідину і стане неймовірно ніжним.
Через 5-6 годин ніжний і трохи вологий бісквіт буде готовий, і його можна їсти. Смачного!